جستجوگر خبری شهرستان شفت

رییس کمیته نوغان فراکسیون حمایت از کالاهای استراتژیک مجلس با بیان اینکه بخش عمده ای از پتانسیل و امکانات صنعت نوغانداری کشور در استان گیلان متمرکز شده، گفت: با توجه به اینکه شهرستان لنگرود رتبه یک تولید ...

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، نخستین جلسه کارگروه نوغان استان گیلان با حضور پرویز محمدنژاد نماینده مردم لنگرود در مجلس و آرش فرزام صفت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان و با حضور مدیران ملی و استانی مرتبط با موضوع جلسه جهت واکاوی مشکلات صنعت نوغان و برنامه ریزی برای برون رفت از رکود این حوزه ی اشتغال زا و ارزآور در سالن جلسات استانداری برگزار شد. 

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات زیادی در بخش کشاورزی و حمایت از کشاورزان وجود دارد، اظهار کرد: ایران و گیلان در زمینه های مختلف دارای منابع و امکانات بالقوه برای توسعه بخصوص در زمینه کشاورزی است و برای کاهش مشکلات نیاز است تا راهکارهای نوین در بخش کشاورزی و صنعت نوغانداری به کار گرفته شود. 

پرویز محمدنژاد با بیان اینکه بخش عمده ای از پتانسیل و امکانات صنعت نوغانداری کشور در استان گیلان متمرکز شده، گفت: با توجه به اینکه شهرستان لنگرود رتبه یک تولید نوغان در استان را داراست، ضروری است با ایجاد سازوکار مناسب شرایط حضور تعاونی های تخصصی، بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان در صنعت بزرگ نوغان را فراهم کنیم. 

رییس کمیته نوغان فراکسیون حمایت از کالاهای استراتژیک مجلس با اشاره به ماهیت شرکت های تعاونی و نقش آنان در حمایت از صنعت نوغانداری و کشاورزی افزود: رفع مایحتاج عمومی و تجمیع فعالیت اعضاء به منظور ارتقاء سطح زندگی و بهبود وضعیت مادی و معیشتی جمعی اعضا، تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل، قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که قادر بوده اما امکانات ندارند و پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی تشکیل می گردند از جمله اقداماتی است که تعاونی ها می توانند انجام دهند. 

وی با تاکید بر حمایت از بخش های خصوصی برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال تصریح کرد: تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی «نوغان و ابریشم شهرستان لنگرود» برای استفاده بهینه از ظرفیت این تشکل به منظور بهبود سطح فنی فعالیت های نوغانداری شهرستان، استان و کشور و افزایش عملکرد آن ها و بهره گیری از تجهیزات مناسب و نوین در دستور کار بخش خصوصی حاضر در منطقه قرار گرفت و در مراحل نهایی تاسیس رسمی قرار دارد که به عنوان یک طرح پایلوت در زادگاه نوغان یعنی شهرستان لنگرود اجرا خواهد شد. 

به گفته نماینده مردم لنگرود در مجلس، کشورهای موفق در نوغانداری علاوه بر استفاده از ظرفیت و امکانات برای چند پرورش و کشت مخلوط در میان ردیف های توت و در کنار صنایع تبدیلی مرسوم حوزه نوغان مثل نخ کشی، پارچه بافی (صنایع نساجی) بر روی بخش های نوین این صنعت یعنی در پزشکی، صنایع هوا فضا، صنایع بهداشتی و صنایع غذایی سرمایه گذاری و بهره برداری می کنند که در این راستا با حضور تعاونی های تخصصی و ایجاد مجتمع های کشت صنعت می توان بالاترین بهره برداری را تحصیل کرد. 

رئیس مرکز توسعه نوغان کشور نیز در این جلسه با اشاره به اعلام آخرین آمار کشوری و استانی از تولید و توزیع تخم نوغان، پیله و نخ و همچنین واردات این محصول، در خواست های خود را در دو زمینه جهت گسترش و رونق صنعت نوغانداری، برای طرح و رسیدگی در فراکسیون به محمدنژاد ارایه داد. 

نماینده شرکت تعاونی فراگیر ملی نوغان و ابریشم شهرستان لنگرود نیز کلیات نخستین مجتمع کشت و صنعت و تجمیع زنجیره ارزش نوغان کشور در شهرستان لنگرود را که به مدیریت این تعاونی اجرا و پیاده سازی خواهد شد، برای مدعوین تشریح کرد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز مقرر کرد که کمیته بررسی طرح مذکور در واحد سرمایه گذاری استانداری تشکیل و پس از تدوین، پیشنهاد نهایی با محوریت طرح اولیه جهت اقدام و اجرا مصوب شود. 

آرش فرزام صفت با نگاه موافق به طرح مذکور، این تحول را لازمه احیای صنعت نوغان و توسعه این صنعت و رفع کاستی های موجود آن دانست و بر آمادگی همه ارگانهای استان جهت همراهی و حمایت تاکید کرد. 

وی همچنین به لزوم افزایش هدفمند تعرفه ورودی نوغان و ابریشم و تعیین قیمت تضمینی خرید پیله نوغان تا پایان سال جاری اشاره کرد و از محمدنژاد به عنوان ریاست کمیته نوغان فراکسیون حمایت از محصولات استراتژیک مجلس خواست این دو مقوله را در حمایت از این صنعت، در مجلس پیگیری کند. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان