به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ معاون سیاسی - امنیتی استانداری گیلان که سمت جانشینی فرماندهی قرارگاه این رزمایش را نیز برعهده داشته، از مشارکت ۲۵ دستگاه اجرایی و دولتی گیلان در قالب ۸ کارگروه تخصصی در این رزمایش خبر داد و افزود: برپایی این رزمایش نتیجهی ۱۸ نشست استانی و ملی در ۵ ماه گذشته بوده و تلاش شده در بستر تشریک مساعی مجموع دست اندرکاران حوزهی پدافند غیر عامل استان، آمادگی مقابل هرگونه تهدید زیستی ارتقاء یابد.
حسین مصطفی پور همچنین با اشاره به مرزهای ۳۰۰ کیلومتری آبی و خاکی گیلان، به تهدیدات احتمالی این مزیت ژئوپلتیک، در حوزهی هجوم آفات و بیماریهای گیاهی غیر بومی پرداخت و افزود: بروز آفاتی، چون مگس زیتون، ملخ صحرایی و سنبل آبی از مصادیق آفات غیر بومی هستند که در دو دههی گذشته چالشهایی برای کشاورزان استان ایجاد کرده اند و مقابله با این گونه آفات مستلزم ارتقاء آمادگی و هماهنگی بین بخشی ست.
مدیر کل پدافند غیر عامل گیلان نیز گفت: مرحلهی نخست این رزمایش از هفتم دی ماه در رشت و با تمرکز بر تهدیدات احتمالی شهرستانهای رودبار، رودسر، سیاهکل، فومن و شفت آغاز شده و به طور مصداقی موضوع شیوع آفت ملخ صحرایی در دستور کار قرار گرفته است.
محمد علی ویشکایی همچنین اضافه کرد: رزمایش امروز در راستای برنامهی سال ۱۴۰۰ طرح جامع پدافند غیر عامل استان عملیاتی شده و از آنجا که محور تولید در گیلان، کشاورزی ست، مقابله با هجوم احتمالی انواع آفات گیاهی غیر بومی را هدف قرار داده است.
وی افزود: رزمایش مرزبانی زیستی قرارگاه پدافند زیستی گیلان، مقابله با آفات کشاورزی و تهدیدات زیستی شمال کشور را در دستور کار قرار داده و سطح آمادگی فرمانداریها و ۲۵ دستگاه دولتی مرتبط با موضوع را در حوزههای شهرستانی بویژه در رودبار، رودسر، سیاهکل، فومن و شفت رصد مینماید.