به گزارش ایرنا، طی هفته های اخیر با وجود تاکیدات و گزارشات متعدد رسانه ای مبنی بر لزوم همدلی و هم افزایی برای حرکت استان گیلان در مسیر توسعه و پرهیز از سهم خواهی و سفارشات، اما همچنان از دور و نزدیک و در فضاهای متعدد رسانه ای و اجتماعی شاهد اصرار برخی نیروهای سیاسی و اجتماعی بر پیگیری امیال خود هستیم.
البته بارها در این زمینه نیروهای سیاسی و اجتماعی و همچنین مدیریت ارشد استان گیلان بر فقدان سفارش و فشارپذیری تاکید داشته و خواهانه نگاه جمعی به شرایط استان شدند. حتی بارها استاندار گیلان در مراسمات رسمی، جلسات استانی و همچنین گفت و گو با مردم تاکید کردند که دولت سیزدهم و مدیریت استان گیلان به جناح وجریان خاصی بدهکار نیز و انتخاب مدیران را قربانی فشار و جَوسازی ها نخواهد کرد.
" سرعت " رمز جدید عملیات فشار بر استاندار گیلان
استاندار گیلان اخیراً نیز در نشست با مجمع ایثارگران استان بار دیگر از عملیات فشار نیروهای پشت پرده رمزگشایی کرد و اظهار داشت که انتخاب مدیران را فدای «سرعت» نخواهد کرد.
کلمه سرعت که طی هفته ای اخیر بارها از سوی مسئولان استان برای تغییر مدیران یا تغییر وضعیت سرپرستی برخی نهادهای اجرایی استانی و شهرستان در فضای های نجازی و رسانه ای تکرار شده و اکنون نیز در حال بازنشر است تا بار دیگر شاهد دخالت نیروهای فشار بر مدیریت ارشد استان برای تحمیل مدیران محلی و منطقه ای باشیم.
این دخالت های نابجا که به اعتقاد فعالان و کارشناسان سیاسی فقط منافع شخصی را به دنبال دارد، مدتی است که در گیلان افزایش یافته و هم اینک تعدادی از افراد واحزاب سیاسی با فشار آوردن به استاندار، خواهان حضور نیروهای وابسته به خود در پست های مختلف مدیریتی به خصوص فرمانداری ها هستند.
البته استاندار گیلان طی هفته های اخیر با تاکید بر اینکه دور زدن استانداری را نمی پذیرد و اقتدار مدیریت باید حفظ شود، عنوان کرده بود در انتخاب مدیران و فرمانداران از نیروهای متعدد مشورت خواهد گرفت اما انتخاب مدیران به طور مستقیم بر عهده وی خواهد بود و در این زمینه از کسی فشار یا دستور نخواهد پذیرفت.
استاندار گیلان دولت آیت الله رئیسی را دولتی مردمی و جهادی عنوان کرد و بارها تاکید کرد: این دولت از دل مردم است و به گروه و حذب خواصی تعلق ندارد که به سهم خواهی آنان پاسخ دهد.
نگاه فعالان سیاسی گیلان برای برون رفت از سهم خواهی ها
در سوی دیگر اما فعالان سیاسی نیز اعتقاد دارند که دخالت نیروهای موازی و سایر مسئولان در کار استاندار عملی نه تنها غیرقانونی، بلکه حتی ناپسند است. زیرا فقط منافع شخصی یا گروهی خاص در اینگونه رفتارها لحاظ می شود و به هیچ وجه منافع ملی درنظر گرفته نمی شود.
حتی فعالان سیاسی گیلان نیز به دخالت های بی مورد و نابجا گروهای حزبی و جناحی و حتی شخصی در انتصاب مدیران انتقاد کردند و برزمین ماندن برنامه های ملی و استانی، محرومیت مردم از خدمات و رفاه و همچنین سوختن فرصتهای استان را عواقب اینگونه رفتارها دانسته که پیشتر در چندین گزارش و مصاحبه قبلی خبرگزاری ایرنا گیلان منتشر شد.
حال برای بررسی دقیق تر معادلات و آسیب های اینگونه سهم خواهی های شخصی و جناحی از سوی نیروهای مختلف درون استانی گفت و گویی کردیم با رئیس دوره ای خانه احزاب گیلان به عنوان نماینده این جامعه تا نگاه بهتری به مسئله داشته باشیم.
رئیس دوره ای خانه احزاب گیلان درباره دخالت های افراد در وظایف مختلف مسئولان استانی به خصوص انتصاب مدیران از سوی نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: همه ما باید رعایت مسایل قانونی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی را سرلوحه خود قرار دهیم و به کارهایی که مربوط به خود ما است ورود کرده و از ورود به کارهایی که به ما مربوط نیست پرهیز کنیم.
داراب مجد افزود: هیچ شخصی از نیروها و گروهای حزبی گرفته تا حتی نمایندگان مردم در مجلس نیز حق سهم خواهی و حق دخالت در امور دستگاه های اداری را ندارند، زیرا انتخاب مدیران فقط در شرح وظایف استانداران است و خانه احزاب استان نیز این سیاست را طی چند سال اخیر و حتی زمان استاندارهای سابق رعایت کرده است.
وی ادامه داد: نیروهای سیاسی و اجتماعی داخل نباید برای انتخاب مدیری به مدیران ارشد استان فشار بیاورند، زیرا اینگونه دخالت ها فقط منافع شخصی را به همراه دارد اما باید آن چیزی را انجام دهیم که مصلحت مردم و نظام باشد.
این فعال سیاسی بیان کرد: افرادی که به چنین عرصه ای ورود می کنند و به دنبال شبکه سازی هستند فقط منافع شخصی را ملاک خود قرار خواهند داد، در حالیکه استان گیلان مشکلات زیادی در بخش های مختلف از جمله کوه خواری، زمین خواری، مرداب خواری، رکود کارخانه ها و مشکلات زیست محیطی و عقب ماندگی اقتصادی و صنعتی دارد و بهتر است افراد بهتر است در اینگونه موارد که معضلات جامعه محسوب می شود، ورود کرده و برای حل آنان قدم بردارند.
مجد اضافه کرد: متاسفانه مشکلات و معضلات زیادی در گیلان وجود دارد و باید تمامی نیروهای استان حول یک مدیریت مرکزی پیگیر این موارد باشند، نه اینکه با دخالت های بی مورد، بر مشکلات بیافزایند.
احزاب بازوان دولت و مجریان آن هستند
رئیس دوره ای خانه احزاب گیلان در ادامه به جایگاه احزاب اشاره و خاطرنشان کرد: احزاب بازوان دولت و مجریان آن هستند و اگر با هم در یک جناح و حزب نباشند، تاثیری در این امر نخواهد داشت و باید از دولت و مجریان دولت حمایت کنیم و با هم تعامل داشته باشیم تا چرخ توسعه با شتاب بیشتری به کار خود ادامه دهد و از طرف دیگر اینگونه دخالت های بی مورد، زیبنده نظام و استان گیلان نیست.
مجد هم جناح بودن با دولت را به معنای استفاده مسئولان فقط از یک جریان فکری ندانست و افزود: منظور این است که باید تمامی نیروهای سیاسی با هدف حل مشکل مردم با دولت حاضر همراه باشند و آن را یاری کنند. البته در این زمینه لازم است مسئولان نیز از توصیه ها و استعدادهای نیروهای سیاسی بهره ببرند.
وی به ملتهب شدن فضای رسانه ای و مجازی در خصوص فشار بر استاندار گیلان برای تعیین بعضی از مدیران نیز اشاره کرد و گفت: نمی دانم کدام تشکلها هستند که تمایلات سهم خواهانه دارند اما آنان باید نظر خود را با خانه احزاب در میان می گذاشتند نه اینکه در فضای مجازی و یا فضای رسانه ای به این موضوع بپردازند.
شایسته سالاری ملاک انتخاب مدیران نه سفارش و فشار
رئیس دوره ای خانه احزاب گیلان لازمه انتخاب مدیران اصلح را با اولویت شایسته سالاری عنوان کرد و گفت: استاندار باید در برابر هر فشار و سفارشی مقاومت کند و تمامی روزنه های فشار را بی اعتبار سازد.
مجد اظهار داشت: استاندار باید مدیران را براساس سیاست ها، نیازمندی، برنامه ریزی و الگوی رفتاری دولت سیزدهم انتخاب کند که همواره بر خدمت به مردم تاکید داشته و خود را فراجناحی دانسته است.
وی با اشاره به تاکید آیت الله رئیسی بر عدم بدهکاری دولت به جریان خاصی گفت: استاندار نیز باید همین رویه را در گیلان پیش گیرد و تیم اجرایی خود را براساس خدمت به مردم و توان مدیریتی افراد تنظیم و منصوب کند.
رئیس دوره ای خانه احزاب گیلان همچنین یادآور شد: البته باید به این مسئله نیز اشاره کرد که نیروهای با استعداد، انقلابی ، متعهد و خدومی در تمامی جریان های سیاسی و اجتماعی استان وجود دارند که نماینده عالی دولت طبق صلاحدید خود می تواند از آنها بهره مند شود.
مجد در خاتمه بیان کرد: به هرحال خانه احزاب و جریانهای سیاسی دلسوز گیلان و مردم، طبق قانون وظایف و مطالبات خود را دنبال می کنند و اگر هر شخص و یا جناحی، عقیده و نظری دارد می تواند آنها را صادقانه عنوان کند. اما نباید این درخواست ها شخصی باشد زیرا به طور حتم منافع شخصی موردپسند هیچ فرد و یا جناحی قرار نخواهد گرفت.
با توجه به موضع گیری سریع استاندار گیلان نسبت عدم سفارش پذیری و زیربار رفته به خواسته های نامعقول برای انتخاب مدیران و همچنین واکنش تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی به عدم دخالت نیروهای موازی و احزاب مختلف در انتخاب فرماندران و مدیران، انتظار می رود که این نیروها با درک شرایط و همچنین اولویت قرار دادن منافع استان از تمایلات شخصی خود پرهیز کنند.
از سوی دیگر بنا به گفته و نظر کارشناسان و فعالان سیاسی، با همدلی و اتحاد می توان به توسعه گیلان شتاب بیشتری بخشید و فقط در این خصوص مشکلات به حداقل کاهش یافته و مسیر توسعه این استان در جاده هموار قرار خواهد گرفت.