جستجوگر خبری شهرستان شفت

رشت - ایرنا- مدیرکل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گیلان گفت : در صورت عدم جدیت در پشتیبانی از حوزه صادرات شاهد حذف تدریجی تجار ایرانی از بازارهای جامعه هدف خواهیم بود.

یونس رنجکش روز دوشنبه در جلسه کار گروه تخصصی میز اوراسیا در گیلان اظهار داشت: گزارش های رسیده از مشکلات صادرات به بازارهای اوراسیا و روسیه حاکی از عدم تحقق کامل اهداف صادراتی و بهره نبردن از ظرفیت ها و امتیازات این بازار و توافق نامه اوراسیا است.
وی خاطرنشان کرد: خطر جدی در زمینه صادرات علاوه بر مشکلات صدور کالاهای ایرانی حدف تدریجی تجار ایرانی در بازارهای هدف به دلیل حضور مستقیم طرف های تجاری کشورهای مختلف با واسطه های داخلی برای خرید محصولات و تولیدات کشور است.
رنجکش اضافه کرد: توان بالای مالی و تجهیزات حمل و نقل  برخی از تجار و سرمایه گذاران خارجی موجب شده تا آنها به دنبال خرید مستقیم محصولات و انبار کردن شان در داخل و ارسال آن به کشورهای مقصد هستند.
وی ادامه داد : اگرچه در این روش صادرات کالاهای ایرانی را خواهیم داشت اما این تمام هدف حضور در بازارها نیست بلکه مناسبات دیگری نیز در پیوند با صادرات وجود دارد که حائز اهمیت برای منافع ملی است.
مدیر کل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گیلان پشتیبانی های مختلف بویژه تسهیل در صادرات و مشوق های قانونی در کنار لجستیک مناسب را  از مهمترین اقدامات لازم در تامین نیازمندی های حوزه صادرات و تجار عنوان کرد که باید با جدیت بیشتر در سطح ملی دنبال شود.
عضو کارگروه تخصصی میز اوراسیا در گیلان خاطرنشان کرد؛ ضرورت سرمایه گذاری در تکمیل زیر ساخت ها بویژه حمل و نقل این استان به واسطه برخورداری از موقعیت خاص و امکانات متنوع صادراتی نقش مهمی در توسعه صادرات و جذابیت های مربوطه در این زمینه دارد که مورد تاکید مسوولان استان و کارشناسان حوزه اقتصادی است.
رنجکش افزود : بر اساس آمارهای گمرک گیلان از مرزهای این استان بیش از ۵۰۰میلیون دلار در نیمه نخست امسال کالا به کشورهای اوراسیا صادر شده که حدود نیمی از آنها به روسیه و مابقی به سایر کشورهای عضو بوده و این رقم هرچند از افزایش نسبی نسبت به سال قبل بر خوردار بوده است اما در مقایسه به نیازهای وارداتی کشوری مانند روسیه بسیار ناچیز است.
مدیر کل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گیلان اظهار داشت : مشکلات مختلفی در مسیر صادرات از استان به دلیل کم توجهی ها در ادوار گذشته به رغم اقدامات خوب وجود دارد که باید هرچه سریعتر جبران شود و بخش مهمی از آنها ایجاد رویه های مناسب صادراتی و تسهیل قوانین و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه صادرات در کنار تدوین استراتژی مناسب صادراتی و تولید نیاز بازارهای هدف بویژه محصولات کشاورزی است.

به گزارش ایرنا، در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰، ایران ۲۵۸ میلیون دلار کالا به اوراسیا صادر و ۳۴۷ میلیون دلار نیز از این کشورها وارد کرده است.

روسیه در میان شرکای اصلی در اوراسیا، همچنان بالاترین سهم را به خود اختصاص داده است و ۱۳۵ میلیون دلار از کل صادرات خود به اوراسیا را به روسیه انجام داده و پس از آن ارمنستان با ۶۰، قزاقستان با ۳۸، قرقیزستان با ۱۸ و بلاروس با پنج میلیون دلار قرار دارند.

پنج کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان اعضای اتحادیه اوراسیا را تشکیل می دهند.

با توجه به پیشینه دیرین و غنی تجاری و انجام بیشترین حجم مبادلات تجاری با کشورهای همسود (CIS) و اوراسیا در گیلان سال ۹۸ با تشکیل میز اوراسیا با محوریت استان موافقت شد.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان