جستجوگر خبری شهرستان شفت

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که تمرکز دولت سیزدهم در سه ماه نخست، تامین امنیت غذایی پایدار برای مردم بوده است گفت: امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم, همه زمین های کشاورزی را سنددار کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید جواد ساداتی نژاد با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما افزود: یکی از مسائل مهم برای همه کشور های جهان، تأمین غذایی پایدار برای مردم است یعنی غذا در دسترس باشد و به طور کامل تأمین شود و همه بتوانند از آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: در برنامه هایی که در دولت سیزدهم در حوزه وزارت جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، یکی از موضوع هایی که در برنامه کوتاه مدت به آن اشاره کردیم این بود که امنیت غذایی پایدار را بتوانیم در سه ماهه نخست محقق کنیم، چون مقداری کمبود تولید و کسری تأمین وجود داشت و این می توانست مشکلات و ایجاد صف هایی را در برخی از محصولات داشته باشد لذا تمرکز ما در این سه ماه بر روی حوزه امنیت غذایی بود.

 ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه تمرکز وزارتخانه جهاد کشاورزی در سه ماهه نخست دولت بر ایجاد امنیت غذایی بود، افزود: قرارگاهی ایجاد کرده ایم به منظور تامین امنیت غذایی، هر روز 6 تا 8 صبح این حوزه را مورد رصد قرار دادیم زیرا مردم هر روز با این مرحله از تولیدات سر و کار دارند، پس رصد دائمی این حوزه از اولویت های ما قرار گرفت.

وی گفت: تولید و توزیع، دو بخش موثر بر بازار مصرف و همچنین قیمت گذاری موارد مصرفی جامعه محسوب می شود و متاسفانه در کشورمان همیشه در حوزه مواد غذایی چالش دوگانگی مدیریت داشته ایم این چالش میان دو وزارتخانه صمت و کشاورزی در حال رد و بدل بود.

وزیر جهاد کشاورزی یکی از مهم ترین اتفاقات 100 روز نخست دولت سیزدهم را دستور رئیس جمهور مبنی بر واگذاری کل زنجیره تولید و توزیع محصولات کشاورزی و غذایی به وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: البته قانون این تفویض مسئولیت سال 92 تصویب شد اما تاکنون اجرایی نشده بود.

ساداتی نژاد با تاکید بر لزوم اجرای قانون بهره وری در حوزه کشاورزی گفت: اگر در باغات و حوزه کشاورزی، بهره وری صورت پذیرد و تولیداتمان بیشتر شود بدان معناست که هزینه تولیدمان را کاهش داده ایم، پس یکی از کارهایی که در ارزان سازی و کاهش قیمت غذا باید صورت گیرد، افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی در تولید است.

وی افزود: البته بهره وری باید در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت انجام پذیرد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزی قراردادی، اقدامی است که می تواند ما در ایجاد بهره وری در کشاورزی کمک نماید، این بدان معناست که جهاد کشاورزی از ابتدای امر، تمامی مقدمات و ملزومات کاشت، داشت و برداشت را برای کشاورزان فراهم آورد و پس از برداشت محصول، آن را از کشاورزان خریداری و تمام هزینه ها را با او حساب کند، در این فرایند جهاد کشاورزی می تواند حتی محصول را بیمه کند تا اگر اتفاقی برای محصول افتاد، کشاورزان متضرر نشوند به این ترتیب بهره وری افزایش می یابد.

کشاورزی قراردادی توسعه می یابد

ساداتی نژاد گفت: از 7 مهر ماه طرح کشاورزی قراردادی کلید خورد و از 21 تا 22 آبان ماه، زیر ساخت های سامانه ای این پروژه آغاز به کار کرد و تا امروز حدود 70 هزار هکتار مزرعه در قالب این طرح قرار گرفته است و بخش های خصوصی بدانند وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزی قراردادی حمایت 100 درصد به عمل می آورد؛ متوسط تولیدات کشاورزی قراردادی در دنیا 40 درصد است که در کشور ما یک درصد می باشد.         

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در کشاورزی قراردادی انحصاری وجود ندارد، طرح کشاورزی قراردادی حامی کشاورز و کشاورزی ما خواهد بود از آنجا که یکی از دغدغه های کشاورزان تامین مالی است و با ایجاد کشاورزی قراردادی نیاز مالی کشاورزان هم مرتفع می شود و میزان تولید افزایش می یابد و سپس درآمدش هم افزایش خواهد یافت.

ساداتی نژاد در این خصوص، خروج کشاورزی از وضعیت کشاورزی معیشتی و تبدیل آن به کشاورزی تجاری را مدنظر قرار دا و گفت: باید بخش خصوصی و تشکل ها را به میدان بیاوریم و آنجایی هم که مانعی وجود داشته باشد دولت وارد عمل خواهد شد.

وی گفت: در طول چهار سال اول دولت سیزدهم قصد داریم حرکت کنیم به سمت متوسط تولید جهانی، این متوسط در حال حاضر 40 درصد تولید کشاورزی قراردادی است البته بخش خصوصی هم باید دولت را کمک نماید.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر 20 هزار مرغداری در کشور وجود دارد، گفت: این مرغداری ها به لحاظ تولید متفاوت اند برخی از این مراکز زنجیره هستند و تمام مراحل تولید را در اختیار دارند، برخی هم فقط جوجه یک روزه می گیرند، پرورش می دهند و تحویل کشتار می دهند، کمبود فناوری می تواند میزان مصرف دام طیور را در این حوزه افزایش دهد ولی با زنجیره شدن این حوزه مصرف نهاده کاهش می یابد و میزان تولید افزایش خواهد یافت، در این امر دولت نقش حامی و ناظر را ایفا می کند و اصل امور باید دست اتحادیه ها باشد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه کشور در آبان 1400 بحرانی ترین شرایط تولید مرغ را تجربه کرد، افزود: برای جلوگیری از ایجاد صف در این حوزه و بازار، اوضاع تولید را ساماندهی کردیم و با اجرای قانون انتزاع، توزیع را هم مدیریت کردیم.

وی ادامه داد: قانون انتزاع در دو سال آخر دولت قبل به طور کلی لغو شد و بسیاری از مشکلات حوزه غذایی کشور را فراهم آورد، اما در دولت سیزدهم با تمرکز بر ایجاد امنیت غذایی، میزان تولید و توزیع را تحت نظر گرفتیم حتی برای بازرسی و نظارت که پیشتر متولی آن نبودیم، کمک های مردمی را هم به کار گرفتیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از آنجا که چرخه توزیع در کشورمان سنتی بود اقدام به فعال نمودن توزیع هوشمند کردیم و برای حذف دلال و واسطه ها؛ سامانه توزیع هوشمند را راه اندازی کردیم در این راستا روزانه حدود 500 تن مرغ و تخم مرغ بدون واسطه به دست مصرف کننده می رسید حدود 32 هزار مغازه در تهران و البرز در این طرح همکاری کردند.

ساداتی نژاد افزود: در این 32 هزار مغازه، قیمت ها بر اساس فاکتوری بود که مستقیم از مزرعه و تولید کنندگان دریافت کرده بودند و دیگر کسی نمی توانست بگوید فلان محصول را گران تهیه کرده ام.

وی گفت: توزیع هوشمند باید هر روز هوشمند تر و گسترده تر شود و امیدواریم که بازار شب عید را هم با توزیع هوشمند مدیریت کنیم.

 همه زمین های کشاورزی ، سنددار می شود

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فقط 4 درصد زمین های کشاورزی ایران، سند دارد, گفت: امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم, همه زمین های کشاورزی را سنددار کنیم.

سید جواد ساداتی نژاد با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی دارای تقویم و برنامه ریزی است، افزود: در دولت سیزدهم بر اساس برنامه قبلی، پیش می رویم و برنامه های ما از سال 1401 پاسخ خواهد داد.

وی ادامه داد: فقط سه ماه است که دولت سیزدهم، کار خود را آغاز کرده است و برنامه تولید مشکل دار را تحویل گرفتیم که دچار کمبود تولید بوده است.

ساداتی نژاد افزود: با رصد روزانه و پایش، تلاش می کنیم بازار را در تامین و حوزه توزیع به درستی پیش ببریم که در این سه ماه توانستیم به پایداری برسیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در این سه ماه بر روی مرغ و تخم مرغ تمرکز ویژه داشتیم چون چالش های بیشتری داشت.

او با بیان اینکه وارد حوزه گوشت هم خواهیم شد, ادامه داد: در بحث فرآورده های گوشتی هم باید توزیع هوشمند انجام شود و باید نظارت کنیم و قیمت ها می تواند تعدیل شود.

ساداتی نژاد افزود: در حوزه گوشت قرمز به علت خشکسالی و شرایط سخت دامداران، امسال بخشی از دام عشایر, مازاد است و خرید دام مازاد را با شرکت پشتیبانی و امور دام انجام دادیم تا عشایر, دغدغه نداشته باشند.

او با اشاره به اینکه بر اساس قانون، کشتار دام مولد ممنوع است، گفت: اگر در کشتارگاهی این کار انجام شود برخورد قانونی می شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در ماه های نخست بارداری امکان تشخیص, کم است بنابراین شاید درصدی دچار اشتباه شوند و این موضوع، همیشه بوده است.

وی اضافه کرد:​ در این دولت، تامین ارز نهاده ها و ترانزیت آن به موقع انجام شده است و این رویه ادامه دارد.

ساداتی نژاد تاکید کرد: وارث مشکلاتی بوده ایم که مربوط به قبل است و با همه توان به کمک بخش خصوصی و اتحادیه ها پیش می رویم.
او , اجرای الگوی کشت و سنددار شدن اراضی کشاورزی را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی بیان و اضافه کرد: علت تغییر کاربری ها, سند نداشتن اراضی کشاورزی است و باید این موضوع حل شود.

ساداتی نژاد با بیان اینکه اکنون فقط 4 درصد زمین های کشاورزی ایران، سند دارد, اضافه کرد: بر اساس قانون، تا پایان سال 1399، باید همه اراضی کشاورزی, صاحب سند می شد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی دیگر از اهداف ما در دولت سیزدهم، این است که جشن سند دار شدن همه اراضی کشاورزی را بگیریم.

وی با بیان اینکه سنددار شدن همه اراضی کشاورزی دو شهرستان را در 22 بهمن جشن خواهیم گرفت, افزود: با کمک دستگاه های مختلف، امیدواریم در پایان دولت سیزدهم همه زمین های کشاورزی را سنددار کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با روندی که وجود داشته است 35 سال دیگر طول می کشد تا زمین های کشاورزی ایران صاحب سند شود.

وی, ایجاد رصدخانه کشاورزی ایران را از دیگر برنامه های وزارت جهاد کشاورزی بیان و اضافه کرد: مشکل آمار و داده ها داریم و میزان دقیق تولید را نمی دانیم و نمی توانیم برنامه ریزی دقیق انجام دهیم.

تقویت دیپلماسی غذایی

ساداتی نژاد گفت: باید کنترل فرماندهی بر تولید غذا در کشور را داشته باشیم.

او, دیپلماسی غذایی را از دیگر محورهای برنامه وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد و افزود: باید در سبد غذای همسایگان، حضور داشته باشیم.

ساداتی نژاد گفت: اکنون میزان حضورمان در سبد غذایی همسایگان، دو درصد است و باید آن را افزایش دهیم.

او افزود: زمانی که محصولی را تولید می کنیم از روز نخست، باید مصرف کننده آن مشخص باشد و این به معنای کشاورزی قراردادی است و هیچ بذری نباید بکاریم مگر اینکه مشخص شود مشتری آن کدام کشور است؟

ساداتی نژاد ادامه داد: زمانی که مشتری محور و قراردادی تولید کنیم بر اساس استاندارد کشور متقاضی، تولید می کنیم بنابراین مشکلی در صادرات آن پیش نمی آید.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون در صادرات به روسیه, موضوعاتی را در هفته پیش داشتیم و مذاکرات بسیار فشرده ای را انجام دادیم و چند وبینار را برگزار کردیم و در این هفته گروه کارشناسی از طرف ما به این کشور سفر می کند و مذاکراتی را انجام خواهد داد و به زودی مشکلات به وجود آمده، رفع می شود.

وی, سرمایه گذاری را از دیگر محورهای برنامه وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: این موضوع در تامین غذایی، فوق العاده مهم است.

ساداتی نژاد با اشاره به خشکسالی در ایران گفت: این خشکسالی در 50 سال اخیر، بی سابقه بوده است و این ما را از نظر میزان دسترسی به آب دچار چالش می کند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از بزرگ ترین مصرف کنندگان آب در کشور و جهان، حوزه کشاورزی است و در زمان خشکسالی, یکی از بخش هایی که با محدودیت مواجه می شود حوزه کشاورزی است اما برنامه ریزی می تواند این مشکل را کاهش دهد.

وی گفت: به آبیاری مدرن و توسعه گلخانه ها توجه داریم و در این زمینه برنامه ریزی هایی را ارائه کردیم.

ساداتی نژاد افزود: اقلیم ما به ما تحمیل می کند که حداکثر بهره وری را در آب داشته باشیم بنابراین آبیاری های نوین را باید در کشورمان گسترش بدهیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در برنامه ششم توسعه، 85 درصد هزینه تجهیزات آبیاری نوین را دولت و 15 درصد را کشاورز می پرداخت یعنی نگاه دولت و حاکمیت در کشورمان، توسعه آبیاری نوین بوده است اما با توجه به عقب افتادگی هایی که وجود داشت اعتباراتی که به این موضوع اختصاص می یافت برای کل نیاز، کافی نبود.

وی ادامه داد: در شمال کشور یعنی استان های گستان، گیلان و مازندران که تامین کننده برنج کشور هستند, امسال 2 و دو دهم میلیون تن تولید برنج داشتیم؛ اگر سه میلیون تن مصرف کل کشور باشد سالانه حدود یک میلیون تن به واردات برنج نیاز داریم.

ساداتی نژاد گفت: امسال به علت خشکسالی, تولید برنج داخلی حدود 20 درصد کاهش یافت که این موضوع بر روی قیمت برنج ایرانی تاثیر داشت.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این سه استان، ظرفیت افزایش تولید برنج به میزان بیش از یک میلیون تن را داریم و با این کار می توانیم خودکفا شویم و برای این کار به زهکشی اراضی نیاز داریم.

وی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی, اموال مازادی را در در استان های مختلف در اختیار دارد که می توانیم از محل مولدسازی این دارایی ها تا سقف 20 هزار میلیارد تومان به سمت حمایت از حوزه کشاورزی برویم.

48 درصد تولید آبزیان در استان های غیر ساحلی است
 

ساداتی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 48 درصد تولید آبزیان در استان های غیر ساحلی است و پیام بزرگی دارد یعنی اینکه از ساحل و دریا استفاده نکردیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: همان گونه که شهرک های کشاورزی در خشکی داریم, در دریا و ساحل هم باید داشته باشیم و شرکت شهرک های کشاورزی باید فعال شود و بتواند از ظرفیت خود استفاده کند.

وی با بیان اینکه در زمینه کشت دیم, جای کار زیادی داریم و این بخش مغفول تولید ماست, ادامه داد: در دنیا 70 درصد محصولات کشاورزی از کشت دیم به دست می آید و 30 درصد از کشت آبی، اما در کشورمان بر عکس است.

ساداتی نژاد افزود: امسال, بخشی از دیمزارهای ما با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مدیریت شد.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در دولت سیزدهم, حوزه کشاورزی یکی از حوزه های مورد حمایت است و نگاه ویژه به کشاورزان هم در کلیت دولت و هم در نگاه رئیس جمهور، وجود دارد و در این دولت، شرایط مطلوب تری را در حوزه کشاورزی خواهیم داشت.

وی گفت: نگاه مثبت به اتحادیه ها و تشکل ها و سپردن کار به آن ها، پرهیز از قیمت های دستوری، حرکت به سمت کشاورزی تجاری از دیگر برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

ساداتی نژاد افزود: امیدواریم با کمک کشاورزان و دامداران و حمایت مردم و مصرف کنندگان, شرایط پایداری را در حوزه امنیت غذایی داشته باشیم و به سمت اقتدار غذایی حرکت کنیم.

انتهای پیام/



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان