جستجوگر خبری شهرستان شفت

گروه استان ها ـ در شرایطی که روند نزولی آمارهای روزانه نرخ ابتلا ادامه دارد تغییر وضعیت برخی شهرستان ها به رنگ قرمز کرونایی در استان مرکز کشور باعث نگرانی کارشناسان شده و معتقدند لازم است پروتکل های ...

به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، بررسی روند نزولی نرخ ابتلای روزانه نشان می دهد دیروز 13 آذر 1400 پایین ترین نرخ ابتلای روزانه در یک ماه گذشته ثبت شده است و کارشناسان براین باورند در شرایط فعلی عادی انگاری اصلی ترین معضل برای مدیریت بحران در شرایط فعلی و فعالیت ویروس دلتا و ورود ویروس جهش یافته اُمیکرون در کشورهای همسایه است.

در این شرایط کارشناسان بهداشت ودرمان تاکید می کنند ثبت کمترین میزان نرخ ابتلای روزانه اگرچه خبر امیدوارکننده ای برای مدیریت بحران کرونا در کشور است اما واقعیت امر اینجاست که نباید فریب اعداد و ارقام روی کاغذ را بخوریم و با عادی انگاری یک باره با بحرانی تازه به نام پیک ششم و فعالیت ویروس جهش یافته جدید غافلگیر شویم.

این گروه معتقدند با درنظر گرفتن اینکه طبق تحقیقات انجام شده میزان سرایت ویروس جهش یافته نسبت به ویروس فعال در کشور یعنی "دلتا" بسیار بیشتر است و همین نکته درکنار تایید ورود این ویروس جهش یافته به کشورهای همسایه ایران می تواند مشکلات عمده ای آنهم غافلگیرکننده ایجاد کند بنابراین بهترین راهکار این است که برای این نوع ویروس پروتکل های جدید و مناسب از سوی مقامات وزارت بهداشت ارائه شود.

به گفته کارشناسان هرچند از فردا قوانین سخت گیرانه تری نسبت به واکسینه نشده ها و بیمارانی که شرایط قرنطینه را رعایت نمی کنند درنظر گرفته شده اما ابهام در چگونگی اجرای این محدودیت ها و سازوکارهای شناسایی متخلفان می تواند، پاشنه آشیل بحران باشد و تکمیل مراحل واکسیناسیون و تزریق دز یادآور نقش به سزایی در کاهش هزینه های بعدی مدیریت همه گیری خواهد داشت.

این درحالی است که سازمان بهداشت جهانی در آخرین گزارش رسمی خود نسبت به روند فراگیر شدن ویروس جهش یافته جدید تاکید کرده نباید از ویروس جدید "اُمیکرون" ترسید بلکه باید برای مقابله با آن آماده باشیم بنابراین کشورهای درگیر و البته کشورهایی که هنوز مورد قطعی بیماری با ویروس جدید در آنها دیده نشده لازم است با هوشیاری کامل نسبت به مدیریت شرایط و رعایت پروتکل های مربوطه گام های مؤثرتری بردارند.

هرچند کارشناسان بهداشت و درمان در دهکده جهانی معتقدند فرا رسیدن روزهای پایانی سال میلادی و افزایش جابه جایی گسترده جمعیت و مسافران نقطه نگران کننده ای برای دست به دست شدن گسترده بیماری در سراسر جهان و آلوده شدن کشورهایی است که هنوز در آنها موارد مثبت بیماری با ویروس جهش یافته جدید دیده نشده است.

به گفته این گروه کنترل دقیق مرزها و محدودیت های جدید اعمال شده اگرچه می تواند به سرعت گسترش بیماری با ویروس جدید کمک شایانی داشته باشد اما قطعاً مانع از ورود ویروس به سایر نقاط جهان نخواهد شد که شاهد مثال این روند هم تایید بیماری با ویروس جهش یافته اُمیکرون در گوشه و کنار جهان تنها در یک دوره کوتاه است.

برهمین اساس با درنظر گرفتن تایید رسمی ورود ویروس جهش یافته ویروس اُمیکرون به کشورهای همسایه ایران  و تردد مسافران از این کشورها به داخل کشور بخصوص برخی شهرستان ها؛ اهمیت تشکیل ستاد ویژه و همچنین ارایه پروتکل های جدید و مناسب فعالیت این ویروس بیشتر از گذشته خودنمایی می کند و هموطنان لازم است در این دوره نسبت به رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و مشارکت حداکثری در طرح ملی واکسیناسیون همکاری گسترده تری همانند روزهای ابتدایی همه گیری داشته باشند.

سمنان از وضعیت نارنجی کرونایی خارج شدتعداد بستری شدگان کرونایی در استان خراسان رضوی به 450 نفر رسیدنظارت بر مرزهای استان گیلان برای جلوگیری از ورود سویه جدید کرونا تشدید می شود

 

استان آذربایجان غربی/ کاهش شمار موارد فوتی

محمدامین ولی زاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به کاهش فوتی های کرونایی در شبانه روز گذشته به یک نفر اظهار داشت: دو شهر استان یعنی سلماس و چالدران نیز به رنگ آبی درآمدند.

وی از ابتلای 118 نفر دیگر خبر داد و تصریح کرد: تاکنون 320 هزار و 503 نفر آلوده به کروناویروس شده و 72 هزار و 778 بیمار بستری نیز بهبود یافتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی با اشاره به بستری تعداد 630 نفر بر اثر سندروم حاد تنفسی در استان گفت: هم اکنون 23 نفر نیز وصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.

وی از بستری 370 نفر بستری مشکوک به کرونا خبر داد و بیان کرد: 149 نفر نیز هم اکنون در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های آذربایجان غربی در حال مداوا هستند.

ولی زاده با اشاره به تداوم واکسیناسیون در استان و و دریافت واکسن توسط 13 هزار و 872 نفر دیگر افزود: تاکنون در مجموع چهار میلیون و 310 هزار و 835 نفر بر علیه کروناویروس واکسینه شده اند.

استان اصفهان/ 91 مورد ابتلای جدید ثبت شد

پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا از ابتدا تاکنون، اظهار داشت: از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تعداد یک میلیون و  250 هزار و 842 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل گزارش شده است.

وی افزود: در این بازه زمانی تعداد کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 426 هزار و 489 نفر بوده که از این تعداد 184 هزار و  181 نفر به همین علت بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 124 هزار و 113 بیمار کرونایی از ابتدای ورود ویروس منحوس کرونا بهبود یافتند، گفت: متاسفانه تاکنون 17 هزار و 68 نفر نیز نتوانستند در برابر این ویروس مقاومت کنند و فوت شدند.

وی ادامه داد: در 24 ساعت گذشته 91 مورد جدید کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 73 نفر بیمار کرونایی نیز در این مراکز بستری شدند که حال 97 نفر آن وخیم گزارش شده و در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و 5 خانواده هم داغدار مرگ عزیزان خود در اثر ابتلا به کرونا شدند.

عقدک تصریح کرد: در حال حاضر با ترخیص 111 بیمار تعداد مجموع بستریان به 518 بیمار با تشخیص ابتلا به کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رسیده و امیدواریم هر چه زودتر چرخه انتقال بیماری مسری کرونا قطع شود و هیچ بیمار بستری کرونایی نداشته باشیم.

معاون اجرایی مرکز بهداشت اصفهان گفت: خیران سلامت علاوه بر حمایت از نیازهای درمانی دوران کرونا، پشتوانه پوشش حداکثری واکسیناسیون  این استان نیز شدند.

حمید گله داری با اشاره به نقش خیران در رفع نیازهای حوزه بهداشت و درمان، اظهار داشت:  همواره نقش خیران در رفع نیازهای حوزه بهداشت و درمان روشن و در دوران کرونا نقش آفرینی آنان در حوزه سلامت و پیشگیری با حمایت از طرح واکسیناسیون پر رنگ است.

وی استفاده از ظرفیت خیران را در شهرستان ها برای رفع دغدغه واکسیناسیون کرونا مهم بیان کرد و گفت: بیشترین تمرکز بر بهره گیری ظرفیت خیران سلامت برای حوزه بهداشت نسبت به درمان است تا علاوه بر کاهش هزینه توسعه مراکز درمانی و بهبود حال بیماران، سلامت جسمی و روحی مردم جامعه افزایش یابد.

معاون اجرایی مرکز بهداشت اصفهان افزود: اجرای هر پروژه تا سقف 40 درصد توسط خیران و ارائه پروانه رایگان ساختمان سازی توسط شهرداری و دهیاری، مقدمه جذب 60 درصد بودجه دولت در تکمیل یک طرح نیمه تمام را فراهم می کند.

گله داری تصریح کرد: ماموریت مجمع خیران سلامت حمایت و اجرای پروژه ها و طرح های حوزه بهداشت و درمان و وظیفه کمک به بیماران خاص و نیازمند با خیریه هاست و جزو وظایف این تشکل نیست.

استان ایلام/ روند کاهشی ادامه دارد

محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 66 هزار و 401 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 22 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 53 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر شش بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها 65 هزار و 920 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 166 نفر بوده است.

استان بوشهر/ چهارمین روز بدون فوتی

سعید کشمیری در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با اشاره به تغییر رنگ شهرستان بوشهر از آبی به زرد کرونایی اظهار داشت: بر اساس اعلام سامانه ماسک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان بوشهر از آبی به وضعیت زرد کرونایی تغییر یافت و 9 شهرستان دیگر استان بوشهر همچنان آبی هستند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بوشهر را 79 نفر دانست و بیان کرد: در 24 ساعت گذشته 29 بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شده اند که از این تعداد ابتلای 3 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون 5 بیمار کرونایی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری شده اند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، 2 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با بیان اینکه از دهم آذر تاکنون موردی از فوتی کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسیده است خاطر نشان کرد: در 21 ماه گذشته به سبب ابتلا به کرونا 2 هزار و 27 نفر جان خود را از دست داده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه روز گذشته 27 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان های استان بوشهر ترخیص شده اند، که از این تعداد 6 نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 89 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده اند.

استان خراسان جنوبی/ 138 مورد جدید ابتلا ثبت شد

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی گفت: روز گذشته از 306 آزمایش تشخیص کرونا در استان 65 بیمار و از 433 تست سریع 53 مورد مثبت جدید کرونا شناسایی شد.

غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد یک مورد از بشرویه، 33مورد از بیرجند، 5 مورد از خوسف، 2 مورد از درمیان، 9 مورد از زیرکوه، 30 مورد از سربیشه، 33مورد از طبس، 10 مورد از فردوس، 4 مورد از قاین و 18 مورد از نهبندان شناسایی شد.

به گفته وی در حال حاضر 203بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های خراسان جنوبی بستری هستند که 83 نفر کرونا مثبت هستند و از این تعداد 20 نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری و حال 4 نفر نامساعد است.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی افزود: متاسفانه در 24ساعت گذشته 3 مورد جدید فوت ناشی از کرونا در استان ثبت شد که آمار جان باختگان این بیماری به یک هزار و 239 نفر افزایش یافت.

به گفته وی تاکنون 540 هزار و 264 نفر در خراسان جنوبی دوز اول واکسن کرونا، 458هزار و 292 نفر دوز دوم و 5 هزار و 591 نفر دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

استان خراسان رضوی / تکمیل مراحل واکسیناسیون در حاشیه شهر مشهد مقدس

محسن ذاکریان درگفت وگو با خبرنگارتسنیم در مشهدمقدس با اشاره به اینکه رزمایش واکسیناسیون از امروز به مدت 12 روز اجرا می شود اظهارداشت:با هماهنگی پایگاه های بسیج محلات افرادی که برای واکسیناسیون اقدام نکرده اند شناسایی و برای دریافت واکسن فراخوان می شوند.

وی افزود: افرادی که امکان مراجعه به مراکز واکسیناسیون را ندارند نیز نیروهای جهادی در قالب اتوبوس واکسن و یا تاکسی واکسن به سراغشان می روند تا واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.

ذاکریان با بیان اینکه این رزمایش با هدف لکه گیری دو دز واکسن ساکنان مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر مشهد انجام می شود، گفت: به طور قطع با این رزمایش واکسیناسیون مردم حاشیه شهر تکمیل نمی شود اما اخرین اقدام بسیج جامعه پزشکی برای واکسیناسیون محسوب می شود و سایر افرادی که واکسینه نشدند به همت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معرفی توسط پایگاه های بسیج واکسینه می شوند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه خدمات درمانی گسترده ای به همت بسیج جامعه پزشکی در حاشیه شهر مشهد انجام می شود، ابراز کرد: با توجه به سویه جدید بیماری کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است.  

استان قزوین/ نرخ مرگ ومیر صفر شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از کاهش 17.5 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 61 مورد ابتلای کرونایی جدید در آزمایشگاه های کووید شناسایی کردیم که این آمار نسبت به روز قبل 13 نفر کاهش یافته است.

جلال رحمانی با اشاره به افزایش 7 درصدی نرخ روزانه بستری های کرونایی گفت: در شبانه روز گذشته 49 بیمار کرونایی جدید به خاطر علائم حاد تنفسی در بیمارستان های استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش 3 نفر بیشتر شده است.

وی اضافه کرد: همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی استان قزوین هم 38 درصد کاهش یافت و در حال حاضر فقط 8 بیمار کرونایی با حال وخیم زیر دستگاه ونتیلاتور در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های قزوین بستری هستند که 5 نفر کمتر از روز گذشته است.

رحمانی از صفر شدن نرخ مرگ ومیر روزانه کرونایی در استان خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته هیچ بیمار کرونایی بدحال در استان قزوین فوت نکرد و دوباره شاهد صفر شدن آمار مرگ ومیرها بودیم .

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین  همچنین به کاهش 10 درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی هم اشاره کرد و افزود: در شبانه روز اخیر 44 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان های استان قزوین مرخص شدند که این آمار از روز قبل 5 نفر کمتر شده است.

رحمانی ادامه داد: در نهایت آمار مجموع بستری های فعلی کرونایی استان قزوین با 1.6 درصد افزایش به 195 نفر بستری رسید که این آمار در قیاس با روز پیش 3 نفر افزایش داشته است.

استان کرمانشاه/ واکسن نزده ها در خطر بیشتر

حسین بیگلری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: ما در اجتماع زندگی می کنیم و زندگی اجتماعی داریم، بنابراین نباید در تزریق واکسن تعللی صورت گیرد. باید به طور حتم واکسن بزنیم تا آرامش داشته باشیم.

وی عنوان کرد: ویروس کرونا به سیستم ایمنی همه انسان ها می تواند آسیب خیلی شدیدی وارد کند و از سد دفاعی بدن یک ورزشکار هم به راحتی عبور کند، لذا باید هر نوع باور اشتباه را کنار گذاشت.

بیگلری گفت: تمام دنیا به اتفاق به این نتیجه رسیده اند تنها راهکار موثر واکسیناسیون است پس نباید در این خصوص تردیدی داشت.

وی افزود: در طول دو سال اخیر که ویروس کرونا همه گیر جهانی ایجاد کرده هر از چندگاهی این ویروس با ماهیت ژنتیکی خود دچار جهش هایی می شود.

بیگلری عنوان کرد: این جهش های ژنتیکی می تواند براساس الفبای یونانی اسم های مختلفی همچون آلفا، بتا، دلتا و غیره ایجاد کند.

وی گفت: از پنجم آذرماه در آفریقای جنوبی نمونه جدیدی شناسایی شده که قابلیت سرایت بالاتری دارد و چون هنوز دانش زیادی در این زمینه وجود ندارد نظریه های علمی زیادی منتشر شده است.

بیگلری گفت: اما به طور کلی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که این بیماری قابلیت سرایت بالاتری دارد و برخلاف گونه هایی دیگر که با آبریزش بینی، تب، از بین رفتن حس بویایی و غیره همراه بوده به شکل خستگی مفرط چند روزه و سردرد شدید خود را نشان می دهد.

وی افزود: سویه جدید اُمیکرون زنگ خطری برای واکسن نزده ها است؛ با توجه به اینکه در کشور آفریقای جنوبی 24 درصد مردم واکسن تزریق کرده اند، بنابراین این ویروس در بدن افرادی جهش پیدا کرده که واکسن نزده بودند. چون واکسن نزده ها بدن مستعدی برای جهش ژنتیکی ویروس دارند.

بیگلری گفت: حتی اگر گونه جدید بتواند قابلیت های جدیدی داشته باشد باز هم واکسیناسیون علیه کرونا سدی دفاعی و حفاظتی است.

وی افزود: واکسیناسیون علیه کرونا را باید انجام دهیم هرچند با زدن واکسن ایمنی 100درصدی نداریم بلکه ایمنی بهتری داریم.

بیگلری بیان کرد: واکسیناسیون راهکار حفاظتی بهتر است، اما 100 درصد نیست و واکسن را برای داشتن سیستم ایمنی قوی تزریق می کنیم اما به این معنا نیست دیگر پروتکل ها بهداشتی را کنار بگذاریم.

وی گفت: واکسن به تنهایی نمی تواند نقش حفاظتی داشته باشد همچنان باید تا پایان همه گیری کرونا در سطح دنیا، کشور، استان باید از ماسک استفاده کنیم از شرکت در مهمانی، شب نشینی، مجالس عزا و عروسی خودداری کنیم.

بیگلری افزود: فعلا با خطر موج های بعدی این ویروس همچنان مواجه هستیم و تا زمانی که ایمنی در سطح دنیا به حدی برسد تا این ویروس فروکش کند باید به ادامه مراقبت های بهداشتی همچنان پایبند باشیم.

استان مرکزی/ 41 مورد جدید کرونا ثبت شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین آمار بیماران کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: 41 مورد جدید ابتلا به بیماری کرونا بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی 48 ساعت اخیر در استان مرکزی به ثبت رسید.

سیدمحمد جمالیان افزود: هشت نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان ها بستری شدند و 33 نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به 105  هزار و 385 نفر رسید و متاسفانه 6 مورد فوتی  در این بازه زمانی گزارش شد که شمار فوتی های کرونایی در استان مرکزی تاکنون به 2 هزار و 975 نفر رسیده است.

جمالیان با اشاره به مسئله واکسیناسیون در استان مرکزی گفت: حدود یک میلیون و 99 هزار و 96 نفر یک دوز و 521 هزار و 104 نفر دو دوز واکسن را در استان دریافت کردند و در گروه سنی بالای 12 سال، 90 درصد جمعیت یک دوز و 76 درصد دو دوز دریافت کردند همچنین حدود 28 هزار و 580 نفر دوز سوم را تزریق کردند بنابراین آمار واکسیناسیون در استان مطلوب و قابل قبول است افراد باقیمانده باید برای دوز دوم اقدام کنند.

جمالیان تصریح کرد: اکنون در بازه سنی 5 تا 18 سال در سطح استان شاهد کاهش ابتلا به کرونا هستیم و نگرانی خانواده ها کمتر می شود زیرا در شهریور ماه میزان ابتلا در اراک از 468 به 324 مورد در مهرماه و به 117 مورد در آبان ماه رسیده و تا 10 آذر ماه 9 مورد ابتلا داشتیم که در مجموع از فروردین ماه تاکنون روند ابتلا نزولی بوده است.

درحال تکمیل... .

انتهای/ی



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان