به گزارش ۸دی، با توجه به بازار فروش، تمایل به کشت میوه ها به خصوص میوه های گرمسیری، در محیط های کنترل شده و یا گلخانه ای بیشتر شده است. خواص دارویی و ارزش غذایی انواع میوه، سبب شده که مصرف آن ها در رژیم غذایی انسان ضروری باشد.
کشت در محیط های کنترل شده و گلخانه یکی از روش های مدرن برای پیشگیری از خسارت سرما، گرما، تنشهای آبی است.
توجیه پذیر بودن کشت انواع میوه در گلخانه
با توجه به هزینه های احداث گلخانه و یا محیط های کنترل شده، کشت انواع میوه در گلخانه با هدف افزایش عملکرد، افزایش بهره وری نهاده ها، پیشگیری از انواع نابسامانی ها و یا تولید میوه خارج از فصل توجیه پذیر است.
افزایش ضریب امنیت سلامت غذایی، ارتقاء بهره وری، صرفه جویی در مصرف آب و افزایش صادرات از اهداف توسعه گلخانه ها است و گیلان در این خصوص وضعیت رو به رشدی دارد.
افزایش کشت آناناس گلخانه ای در گیلان
منوچهر پارسافر با بیان اینکه از توسعه همه محصولاتی که قابلیت کشت در استان گیلان را دارند حمایت می کنیم، گفت: البته به کشت و توسعه محصولاتی نظیر تولید موز در گیلان هیچ برنامه ای نداریم اما کشت آناناس در شرایط گلخانه های گیلان انجام می شود.
وی افزود: گلخانه محیطی کنترل شده برای تولید محصولات کشاورزی است و اخیرا تولید میوه های باغی هم به روش گلخانه ای در گیلان رو به افزایش است.
برنامه ریزی برای تولید لیموترش گلخانه ای در گیلان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای تولید بلوبری گلخانه ای و دیگر رزبری ها در گیلان کارهایی خوبی انجام شده است و برای تولید لیموترش گلخانه ای در گیلان اگر متقاضی وجود داشته باشد، حمایت های لازم انجام خواهد شد.
پارسافر با بیان اینکه گلخانه ها در همه شهرستانهای گیلان پراکنده هستند، افزود: صومعه سرا دارای مجتمع گلخانه ای است و گلخانه های جدیدی نیز در شهرستانهای سیاهکل انزلی، رودسر و شفت در حال ساخت است و امید می رود به زودی برخی این گلخانه های در دست ساخت به بهره برداری برسند.
افزایش صادارت میوه های گلخانه ای گیلان دستاورد ارتقای کمی و کیفی میوه های گلخانه ای
وی خاطرنشان کرد: با مدیریت درست می توان تولید میوه های گلخانه ای را از نظر کمی و کیفی ارتقا داد و به این ترتیب شاهد افزایش محصولات کشاورزی صادارتی گلخانه ای نیز خواهیم بود.