جستجوگر خبری شهرستان شفت

فرهاد عباسی از باغداران چابکسری است که توانسته موز بومی آن منطقه را پرورش دهد و بیش از ۵۰۰ کیلوگرم از موز باکیفیت برداشت کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر، موز یکی از درختان برگ پهن و بزرگ منطقه استوایی و گرمسیری است که ازنظر علم پزشکی برای مشکلاتی مانند کم خونی، استرس، بی خوابی، مشکلات دفع، کاهش وزن و قلب مفید است.

طبق گزارشات اعلام شده موز ازجمله میوه های پرمصرفی است که در سبد غذایی مردم ایران جای دارد ازآنجایی که موز به صورت محدود در ایران کشت می شود بخش عمده ای از موز موجود در بازار وابسته به واردات از کشورهایی مانند ترکیه، هند، فیلیپین، اکوادور، پاکستان، امارات متحده عربی، روسیه و ویتنام بوده و به عنوان یک منبع درآمدزا برای شرکت های واردکننده تبدیل شده است.

یکی از راه های رهایی کشور از واردات کالاهایی همانند موز تقویت تولید داخلی و اتکا به درون است همان طور که در سال های اخیر به عنوان یک راهبرد اساسی از سوی مقام معظم رهبری بارها مورد تأکید و توجه قرار داده شده تا با عملیاتی شدن آن بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود.

هرچند موز یک گیاه گرمسیری بوده و در نواحی جنوبی کشور کشت می شود اما می توان با بومی سازی، این گیاه را در شرایط آب و هوایی مناطق دیگری هم پرورش داد همان طور که فرهاد عباسی کارآفرین، پژوهشگر و باغدار چابکسری توانسته با تلاش و پشتکار خود موفق به کشت و پرورش گونه بومی موز منطقه چابکسر شود.

گیلان به لحاظ داشتن شرایط عالی آب و هوایی، رطوبت بالا و خاک حاصلخیز یکی از مستعدترین استان های کشور در عرصه کشاورزی است که می توان با اجرای طرح های ارزشمند فرصت های جدیدی برای اشتغال و رشد اقتصادی منطقه برداشت وی معتقد است گره اکثر مشکلات مردم حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی به شرایط اقتصادی برمی گردد اگر اشتغال باشد مطمئناً اقتصاد خانواده ها هم تقویت شده و از مشکلات جامعه هم خودبه خود کاسته خواهد شد اما ایجاد شغل نیازمند عزم جدی و پشتکار مداوم است.

وی که یکی از کارشناسان اداره منابع طبیعی گیلان بوده و به پرورش گل و گیاه و تحقیق بر چگونگی شرایط زندگی آن ها علاقه بسیاری دارد معتقد است که هرچند موز از گیاهان منطقه گرمسیری بوده اما می توان بامطالعه و گردآوری مقداری اطلاعات همچنین پشتکار و صبر در شرایط آب و هوایی شمال کشور هم کشت کرد نیاز آبی این گیاه برگ پهن زیاد بوده و از این طریق مواد غذایی زیادی وارد گیاه شده و تقویت می شود.

 

دلسرد نشدن از شکست

عباسی که به مدت یک دهه از کارمندان منابع طبیعی هرمزگان بوده و از نزدیک با چگونگی پرورش گیاه موز آشنایی داشته می گوید « اولین بار در سال ۸۹ یک نهال موز از بندرعباس با خود آوردم و با تلاش زیاد سعی کردم تا درخت موز را با شرایط آب و هوایی چابکسر پرورش بدم اما براثر سرما این نهال در سال اول از بین رفت ناامید نشدم باز تلاشم را از سر گرفتم تا اینکه پس از چند بار شکست سرانجام موفق شدم از طریق گرم نگه داشتن ریشه درخت از یخ زدگی و تنش آب و هوایی آن جلوگیری کنم و امسال دومین سال متوالی است که از درختان موز محصولی باکیفیت و درشت برداشت می کنم ».

برداشت ۵۰۰ کیلوگرم موز ارگانیک

این باغدار چابکسری نخستین بار پرورش گیاه موز را برای اغنای کنجکاوی های خود در فضای محدوده باغ خانه اش آغاز کرد اما سرانجام با خلاقیت، اراده قوی و غلبه بر همه مشکلات به نتیجه رسید و توانست در کمال ناباوری خیلی از مردم و کارشناسان امسال بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موز ارگانیک از باغ خانه اش برداشت کند.

موز محصولی زودبازده و پربار است که در عرض دو تا سه سال به بار می نشیند وی معتقد است سرانجام با تلاش های زیاد توانسته فعل خواستن توانستن است را صرف کند و گونه ای جدید که بومی منطقه چابکسر باشد را در فضایی به مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع پرورش دهد و تصمیم دارد پرورش این محصول را تا جایی که امکان داشته باشد گسترش دهد تا شاید بتواند انگیزه ای برای اشتغال جوانان جویای کار ایجاد کند.

 



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان