به گزارش خبرنگار مهر، کیخسرو چنگلوایی بعد از ظهر سه شنبه در جریان بازدید از مرکز قرنطینه اداره کل گمرک آستارا، بارانداز مرز ریلی و همچنین منطقه ویژه اقتصادی و مجتمع بندری آستارا در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۹۲ درصد صادرات محصولات کشاورزی ایران عمدتاً شامل سبزی، سیفی جات و میوه به کشور روسیه از طریق مرزهای آستارا در استان گیلان انجام می شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: مرکز قرنطینه آستارا جز مهمترین مراکز قرنطینه کشور است و از مجموع چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن محموله های صادراتی حدود ۷۰۰ هزار تن آن در مرکز قرنطینه آستارا بررسی و کنترل می شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ درصد کل صادرات کشور از مرکز قرنطینه آستارا نیز انجام می شود، افزود: آستارا ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن صادرات را دارد اما در عین حال نیاز به زیرساخت های کامل، پرسنل و امکانات دارد و امیدواریم با کمک مسئولان ارشد استان و شهرستان، مرز آستارا بیش از پیش رونق یابد.
چنگلوایی با تاکید بر اینکه نقاط ضعف را در آستارا بررسی و رفع می کنیم، گفت: سالانه معادل ۲۷ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی در سطح کشور داریم و حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن هم ترانزیت محصولات کشاورزی که همه این محموله ها توسط ۱۰۲ مرکز قرنطینه که در کشور داریم بررسی و کنترل می شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی، تصریح کرد: در مراکز فوق در صورت نیاز کارهای آزمایشگاهی انجام و بعد از آن مجوز واردات صادر می شود.
چنگلوایی با بیان اینکه یکی از بخش های مهم ما در سازمان کارهای مربوط به حوزه قرنطینه گیاهی و کنترل محموله های صادراتی است، گفت: این بخش برای کشور خیلی مهم است چرا که نباید اجازه بدهیم که محموله آلوده ای وارد کشور هدف بشود و بازار هدف، صادرات، ارزآوری، اشتغال و کمکی که به تولید می کند را از دست بدهیم.
وی، ادامه داد: بررسی روند کار و رفع مشکلات یکی از وظایف و اهداف اصلی سازمان حفظ نباتات کشور است و با کمک به حفظ نباتات سعی داریم آنها را از گزند عوامل زیان رسان حفظ کنیم.
چنگلوایی، گفت: اعمال ضوابط قرنطینه ای در خصوص محصولاتی که وارد کشور شده و هم محصولاتی که ترانزیت می شوند از مهمترین اقدامات سازمان حفظ نباتات کشور است.