جستجوگر خبری شهرستان شفت

گیلان با پیشینه ای درخشان در ورزش و فوتبال کشور، از داشتن ورزشگاه های فوتبال استاندارد، محروم است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ اگر نگاهی به ورزشگاه‌های فوتبال گیلان بیندازی، می‌بینی که بیشتر آن‌ها حتی از داشتن حداقل‌های استاندارد محرومند. 
ورزشگاه‌های شهید عضدی و سردار جنگل رشت و تختی بندرانزلی که سرآمد ورزشگاه‌های فوتبال گیلان هستند و روزی خیل عظیمی از علاقه‌مندان به فوتبال را در خود جای می‌دادند حالا، حال و روز چندان خوشی ندارند.

موضوعی که گلایه بسیاری از علاقمندان به این ورزش مهیج را در پی دارد.


مکثی کنار سکونشینان

علی، یکی از طرفداران قدیمی تیم فوتبال سپیدرود رشت که از آن آدم‌های ورزشگاه بُرو است، می‌گوید: در گذشته، ورزشگاه شهید عضدی در مرکز شهر رشت بود و رفت و آمد برای کسانی که ساکن رشت بودند، راحت‌تر بود، اما پس از اینکه بدون استفاده ماند و از طرفی از زمانی که مسابقات تیم‌های رشتی در ورزشگاه سردار جنگل که در حومه رشت است، برگزار شد، ورزشگاه رفتن برای دیدن فوتبال برای مان سخت شد. 
این طرفدار فوتبال از وضعیت ورزشگاه سردار جنگل رشت هم گله می‌کند و می‌گوید: این ورزشگاه نه نمای خوبی دارد، نه چمن استاندارد، نه سرویس‌های بهداشتی مناسب و نه سکو‌های درست و حسابی و هزار ایراد دیگر.
در بندرانزلی و دیگر شهر‌های فوتبالی گیلان هم اوضاع ورزشگاه‌های فوتبال تقریبا همینطور است.
مجید، از هواداران تیم فوتبال ملوان بندرانزلی، تیم ریشه دار و قدیمی گیلان هم از وضعیت نه چندان خوب ورزشگاه تختی انزلی، ناراحت است و می‌گوید: اوضاع ورزشگاه ما به لحاظِ سخت افزاری و نرم افزاری تعریفی نداشت، کرونا هم که آمد، قوز بالای قوز شد.
وی ادامه می‌دهد: چمن این ورزشگاه تعریفی ندارد، سکو‌های روبروی جایگاه را هم چند سال پیش، به بهانه بازسازی تخریب کردند و حالا به کندی در حال ساخت است، در و پیکرِ ورزشگاهِ تختی انزلی هم آنقدر رنگ و رو رفته و دَرب و داغان است که از همان اول، توی ذوق آدم می‌خورد و این زیبنده این شهر و استان فوتبالی کشور، نیست!
چند کیلومتر آن طرف، در فومن، زادگاه اکبر محمدزاده، مهرداد زُهری و حسن اشجاری از فوتبالیست‌های به نام ایران، ورزشگاه آزادی اش، تعریفی ندارد.
در تالش ورزشگاه پوریای ولی و در آستارا ورزشگاه وحدت، چندان مناسب میزبانی لیگ فوتبال در سطح اول کشور نیست.


گذری بر ورزشگاه‌های مرکز گیلان
با مسئول برگزاری مسابقات فوتبال لیگ‌های برتر و اول کشور در ۲ ورزشگاه عضدی و سردار جنگل رشت، همکلام می‌شوم.
محمدرضا شیدفر که خودش در گذشته فوتبالیست بوده و سابقه مربیگری هم دارد می‌گوید: شرایط ورزشگاه عضدی رشت تعریفی ندارد، چمن کیفیت خود را از دست داده و حتی راه رفتن بر روی آن سخت است.
وی با بیان اینکه بخشی از سکو‌ها تخریب شده و قسمت‌های باقی مانده هم وضعیت خوبی ندارد افزود: امکانات دیگر از جمله نور ورزشگاه، اسکوربورد و رختکن‌ها بسیار نامناسب است.
مسئول برگزاری مسابقات فوتبال لیگ‌های برتر و اول کشور در ۲ ورزشگاه عضدی و سردار جنگل رشت، ادامه می‌دهد: اوضاع ورزشگاه سردار جنگل رشت که مسابقات رسمی درآن برگزار می‌شود، کمی بهتر است، اما مطلوب نیست و مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری هم وجود دارد. 
محمدرضا شیدفر با گلایه از مسئولان ورزش گیلان می‌گوید: در این شرایط برخی از مسئولان ورزشی، زمین برخی ورزشگاه‌ها را به نهاد‌ها و ادارات اجاره می‌دهند؛ کاری که استهلاک ورزشگاه‌ها را بالا می‌برد و از طرفی اصلا معلوم نیست، عواید حاصل از این درآمد‌ها چه می‌شود.


به راستی مشکل کجاست؟ 
برای اینکه بدانم مشکل کار کجاست، سراغ رئیس هیات فوتبال گیلان می‌روم.
قربانعلی الماسخاله می‌گوید: ورزشگاه‌های فوتبال گیلان با مشکلات زیرساختی فراوانی روبه رو هستند که امکان برگزاری مسابقات را برای مان بسیار سخت می‌کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در این سال‌ها اقدامات اساسی انجام نشده و مشکل تامین اعتبار هم همواره وجود داشته است افزود: البته هیات فوتبال، اداره کل ورزش و جوانان، استانداری و برخی نمایندگان گیلان، بار‌ها پیگیر حل این مسائل بوده اند، اما آنطور که باید و شاید در این کار موفق نشده ایم.
رئیس هیات فوتبال گیلان در پاسخ به این سوال که در آمد حاصل از اجاره زمین‌های ورزشگاه‌های فوتبال کجا صرف می‌شود گفت: بخشی از این در آمد‌ها را اداره کل ورزش و جوانان، صرف امور تیم‌های گیلانی و بخشی دیگر را هم برای بخش‌های اجرایی ورزش هزینه می‌کند.


اتمام حجت سازمان لیگ درخصوص احتمال از دست دادن امتیاز میزبانی گیلان
قربانعلی الماسخاله ادامه می‌دهد: سازمان لیگ فوتبال در مکاتبه‌ای اعلام کرده: اگر ایرادات اساسی ورزشگاه‌های گیلان بر طرف نشود، برای فصل جدید اجازه میزبانی گیلان برای برگزاری مسابقات فوتبال را نخواهیم داد و گیلان امتیاز میزبانی اش را از دست خواهد داد و به ناچار این مسابقات باید در استان‌های همجوار برگزار شود.
از رئیس هیات فوتبال گیلان در خصوص وضعیت فعلی ورزشگاه‌های استان می‌پرسم که در جواب می‌گوید: ورزشگاه‌های فوتبال سردار جنگل و عضدی رشت، نیاز به تجهیز و بهسازی دارد.
الماسخاله تصریح کرد: البته با پیگیری‌های انجام شده، عملیات خاکبرداری زمین، بازسازی چمن و ساخت سکو‌های جدید ورزشگاه تختی بندر انزلی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه چمن مصنوعی ورزشگاه آزادی فومن هم آماده شده و اقدامات دیگر آن هم در حال انجام است افزود: ورزشگاه وحدت آستارا تقریبا آماده شده، اما نواقصی در سامانه روشنایی ورزشگاه، جایگاه خبرنگاران و استقرار دوربین‌های صداوسیما و محوطه ورود و خروج بازیکنان وجود دارد که در حال برطرف شدن است.
رئیس هیات فوتبال گیلان با بیان اینکه در ورزشگاه پوریای، ولی تالش، چمن کاری انجام شده و ابعاد زمین هم گسترش یافته است می‌گوید: ایجاد دکل‌های برق و نواقص دیگر این ورزشگاه مثل رختکن، نیمکت ذخیره‌ها و سکو‌ها، در حال رفع و رجوع است.


ورزش و جوانان و اقدامات انجام شده برای ورزشگاه‌های فوتبال
با مدیر کل ورزش و جوانان گیلان صحبت می‌کنم. 
مریم بخشی فرسودگی را مهمترین مشکل ورزشگاه‌های استان می‌داند و معتقد است کمبود اعتبارات استانی و ملی و از طرفی افزایش قیمت مصالح و تجهیزات باعث شده هر چقدر هم اعتبار جذب شود، طرح‌های تجهیز باشگاهی، روند کندی داشته باشد.
وی به وضعیت ورزشگاه شهید عضدی رشت اشاره می‌کند و می‌گوید: مدیران اسبق ورزش با تایید اداره استاندارد، دفتر فنی استانداری و کارشناسی‌های متعدد، به این نتیجه رسیدند که این ورزشگاه تحمل بار تماشاچیان را به لحاظ استحکام ندارد و باید سکو‌ها تخریب شود که البته تصمیم درستی بوده است.
مدیر کل ورزش و جوانان گیلان با بیان اینکه تا کنون ۱۲ میلیارد تومان برای نوسازی و ساخت سکو‌های این ورزشگاه از سوی پیمانکار هزینه شده است افزود: کار بتون ریزی و زیرسازی اولیه انجام شده است و ساخت سکو‌ها شروع شده، اما این کار با اعتبارات فعلی تمام نخواهد شد.
مدیر کل ورزش و جوانان گیلان با بیان اینکه از سهم منابع متوازن استانی، اعتبار ویژه‌ای از سوی فرمانداری رشت برای تجهیز ورزشگاه عضدی اختصاص یافته افزود: تلاش می‌کنیم ۷ میلیارد تومان اعتبار به این طرح تزریق کنیم که البته باز هم جوابگوی هزینه‌های اجرای آن نیست و برای تجهیز کامل این ورزشگاه به حدود ۶۰ میلیارد تومان نیاز است. 
مریم بخشی با اشاره به ابلاغیه سازمان لیگ فوتبال به تیم‌های فوتبال در خصوص الزام طبیعی بودن چمن ورزشگاه‌ها برای میزبانی مسابقات به ویژه در لیگ برتر گفت: اگر بخواهیم این ابلاغیه را فقط در یک ورزشگاه عضدی رشت اجرایی کنیم باید ۷ میلیارد تومان بابت چمن طبیعی آن هزینه شود.
وی به ورزشگاه فوتبال ۱۵ هزار نفره سردار جنگل رشت هم اشاره کرد وگفت: این ورزشگاه به دلیل از دست دادن حق میزبانی و نامناسب بودن شرایط برخی دیگر از ورزشگاه‌های استان، پارسال بیشتر از همه، بار سنگین ورزش فوتبال استان را بر دوش کشید و افزون بر میزبانی دیدار‌های لیگ اول و دوم فوتبال کشور، میزبانی مسابقات رده‌های استانی و پایه را هم برعهده داشت. 
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان با بیان اینکه برای تجهیز امکانات بهداشتی و سیستم روشنایی این ورزشگاه ۳ میلیارد تومان در نظر گرفته ایم افزود: تلاش می‌کنیم برای ایجاد مسیر دسترسی و همچنین ایجاد سامانه گازرسانی در این ورزشگاه که در آن هنوز از گازوئیل برای سامانه گرمایشی استفاده می‌شود، از اعتبارات متوازن استانی و فرمانداری رشت کمک بگیریم.
مریم بخشی در ادامه به شرایط ورزشگاه تختی بندر انزلی اشاره کرد و گفت: از آنجا که اعتبارات استان پاسخگو نبود، برای تجهیز این ورزشگاه از اعتبارات ملی شرکت توسعه وتجهیز ورزشگاه‌های کشور استفاده کردیم و تاکنون حدود ۱۲ میلیارد تومان صرف تجهیز آن شده است.


وی با اشاره به تجهیز سامانه روشنایی ورزشگاه تختی بندرانزلی افزود: برخی از سکو‌های این ورزشگاه هم که تخریب شده بود، در حال ساخت است و به زودی صندلی‌های آن نیز نصب خواهد شد.
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان اضافه کرد: برای حل مشکل چمن ورزشگاه تختی انزلی، این باشگاه با استفاده از اسپانسر مالی خود، عملیات خاک برداری و چمن کاری را آغاز کرده و در تلاشیم با کمک نمایندگان مجلس، اعتبارات بیشتری از شرکت توسعه و تجهیز ورزشگاه‌های کشور برای سرعت دادن به این طرح دریافت کنیم.


مریم بخشی در تشریح وضعیت ورزشگاه فوتبال آزادی فومن هم گفت: چمن این ورزشگاه نصب شده و آماده بهره برداری است و فقط دور و فضای حاشیه زمین بسیار محدود است که در مواقعی ازجمله پرتاب "اوت" و "کُرنر" ممکن است باعث آسیب فوتبالیست شود که این مشکل هم در رایزنی با فرماندار این شهرستان در حال پیگیری و مرتفع شدن است.
از مدیر کل ورزش و جوانان گیلان در مورد ورزشگاه پوریای، ولی تالش هم می‌پرسم و او می‌گوید: یکی از ایراد‌های جدی سازمان لیگ فوتبال کشور به ورزشگاه پوریای، ولی تالش، کوچک بودن ابعاد زمین این ورزشگاه بود که اجازه برگزاری مسابقات در آن داده نمی‌شد.
مریم بخشی افزود: طول زمین ورزشگاه پوریای، ولی تالش ۱۰ متر کمتر از حد استاندارد است و توسعه آن مستلزم رفع تملک اراضی مردم و نیز زمین‌های تحت تملک ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری و جهاد کشاورزی این شهرستان است که در رایزنی با مدیران کل و استانداری، توانستیم این مشکل را حل کنیم؛ فرآیندی که بسیار زمان بر بود.
وی با بیان اینکه چمن این ورزشگاه تعویض و دیوار جدا کننده هم ساخته شده، تصریح کرد: نصب روشنایی و دکل برق، بازسازی رختکن و سرویس‌های بهداشتی در حال انجام است و تا این مرحله ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای تجهیز این ورزشگاه هزینه شده است و منتظر اعتبارات تکمیلی آن هستیم تا بتوانیم مشکلات موجود را مرتفع کنیم و ورزشگاه را به مسابقات لیگ برسانیم. 


مدیرکل ورزش و جوانان گیلان درباره ورزشگاه وحدت آستارا هم گفت: نصب چمن مصنوعی و آماده سازی رختکن تیم‌های میزبان و میهمان این ورزشگاه انجام شده و در حال حاضر مشکل این ورزشگاه نبود سامانه روشنایی است که بنا داریم بخشی از اعتبار مورد نیاز را از منابع اداره کل ورزش و جوانان گیلان و بخشی دیگر از اعتبارات را هم پس از رایزنی با مسئولان وزرات نفت تامین کنیم؛ البته نماینده شهرستان آستارا هم درباره پیگیری برای جذب بخشی از اعتبارات قول مساعد داده است.


موضوعی که نماینده آستارا هم در نشست برسی رفع نواقص ورزشگاه وحدت آستارا به آن اشاره کرد و گفت: با رایزنی‌های بسیار با وزارت ورزش و جوانان، برای تامین منابع طرح‌های زیرساختی ورزش ازجمله ورزشگاه وحدت آستارا، ۳ و نیم میلیارد تومان اعتباراختصاص یافته است، اما برای رفع نواقص موجود و کسب امتیاز میزبانی ۱۳ میلیارد تومان نیاز است که رقم بالایی است با این وجود همچنان رایزنی‌ها برای جذب اعتبارات بیشتر را پی می‌گیریم.


نگاه کیمیسیون عمران مجلس به وضعیت ورزشگاه ها:
نماینده بندرانزلی وعضو کمیسیون عمران مجلس که در سوابق ورزشی اش، ریاست فدراسیون قایقرانی، عضو هیات مدیره فدراسیون جهانی کانوئینگ، مسئول توسعه کانوئینگ در آسیا، معاون فدراسیون جهانی دراگون بوت و ۳ دوره ریاست هیات مدیره باشگاه ملوان به چشم می‌خورد، درباره پیگیری‌ها برای بهبود وضعیت ورزشگاه‌های فوتبال گیلان می‌گوید: تجهیز مکان‌های ورزشی براساس قانون، بر عهده شرکت تجهیز فضا‌های ورزشی است.
احمد دنیامالی با بیان اینکه منابع موجود در کشور نسبت به تعداد طرح‌های در دست اجرا کافی نیست افزود: افزایش ضریب تورم در بازار مصالح و فولاد که در پیشبرد طرح‌های تجهیز ورزشگاهی بسیار کاربردی است، یکی از دلایل اصلی کندی روند تجهیز ورزشگاه‌های گیلان است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: در نشست‌هایی که با مسئولان وزارت ورزش و جوانان و مدیران شرکت تجهیز فضا‌های ورزشی داشتیم از آنان خواستیم در تخصیص منابع به صورت توزیعی برخورد نشود و متناسب با طرح‌ها و شرایط استانی تعیین می‌شود. 
احمد دنیا مالی در تشریح این موضوع گفت: در استان هایی، چون گیلان به علت شرایط آب و هوایی و بارش باران، نیمی از سال عملا امکان اجرای طرح‌های عمرانی وجود ندارد و این طرح‌ها دیرتر از موعد برنامه ریزی شده پیش می‌رود و در این فاصله قیمت مصالح و به تبع آن هزینه‌های طرح‌ها افزایش می‌یابد که اعتبارات پیش بینی شده، دیگر کفاف اجرای طرح را نمی‌دهد؛ بر این اساس باید برای چنین مناطقی نحوه توزیع و مقدار منابع اعتباری، متفاوت باشد.
او معتقد است اگرچه با پیگیری‌ها و رایزنی‌های بسیار موضوع تناسب اعتبارات با توجه به شرایط هر استان بر روی کاغذ آورده شده، اما هنگام تخصیص منابع، متاسفانه همان شکل توزیعی و مساوی قلمداد کردن شرایط تخصیص منابع همچنان پابرجاست، اما پیگیر اجرایی شدن این موضوع هستیم.


حرف آخر ...
اینکه کمبود منابع در سال‌های اخیر سرعتکاه‌های زیادی در مسیر بسیاری از طرح‌های عمرانی از جمله ساخت و تجهیز ورزشگاه‌های فوتبال گیلان سبز کرده، حقیقتی است که نباید در تحلیل‌ها و اظهار نظر‌ها نسبت به آن بی توجه بود، اما واقعیت این است که همیشه راه در رویی در مقابل موانع موجود وجود دارد و می‌توان از ظرفیت‌های بخش‌های دیگر ازجمله عواید اجاره این ورزشگاه ها، استفاده از اهرم نظارتی و رایزنی نمایندگان خانه ملت در فصل بودجه و حتی در مواقعی در زمینه تجهیز بخش‌هایی از ورزشگاه‌ها می‌توان از ظرفیت خیران هم استفاده کرد و به قول معروف، به هر دری زد تا امتیاز میزبانی شهر‌های فوتبالی گیلان یکی یکی از دست نرود و مردم فوتبال دوست این دیار، در شهرو دیار خود، بازی تیم‌های بومی و مورد علاقه شان را در ورزشگاه‌ها تماشا کنند.
بی شک حل مشکلات تجهیز ورزشگاه‌های فوتبال گیلان، نیاز به عزم جدی‌تر همه دستگاه‌های مرتبط با حوزه ورزش و به ویژه پیگیری بیش از پیش نمایندگان خانه ملت دارد.

نویسنده: عطا خالق پرست

 

 

 

 

 



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان