غلامرضا مرحبا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باید به موافقت نامه هایی که در کشورهای اطراف ما رقم زده می شود، عملکرد اقتصادی و تجاری همسایگان به خصوص پس از تحولاتی همچون جنگ قره باغ برای تبادلات اقتصادی توجه کنیم.
وی ادامه داد: حوادث و تغییرات در افغانستان، تحولات عراق، سیاست های ترکیه در منطقه و برخی سیاست ها که در کشورهای روسیه و گرجستان و مناطق جنوبی اتخاذ می شود، به نوعی ما را تحت تاثیر قرار می دهند و همه نشان دهنده این هستند که باید برای بازی و کار در این میدان بزرگ آمادگی لازم را داشته باشیم.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی افزود: این رویدادها نشان می دهند نباید از کاروان بی رحمانه پیشرفت و توسعه اقتصادی در منطقه عقب بمانیم و باید تلاش کنیم تا منافع ملی کشور ما به بهترین شکل تامین شود و این اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه تسهیلات و امکانات بزرگ اقتصادی را ایجاد کنیم.
مرحبا راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا را نمونه ای از تسهیلات و امکانات اقتصادی موثر نام برد و گفت: البته نقش این منطقه در اقتصاد ملی ناکافی است اما راه اندازی آن در حد مقدورات و امکانات موجود، گامی اساسی و رو به جلو تلقی می شود.
وی برنامه ریزی مدیران برای استفاده سودمند از مواهب و ظرفیت های اقتصادی را مهم دانست و اظهار داشت: مسئولان می توانند با برنامه ریزی درست، کاری بکنند تا این سرمایه ها و دارایی ها برای انسان ها مفیدتر باشند و این امکانات برای جامعه، سودمندتر شوند.
گمرک منطقه ویزه اقتصادی بندر آستارا به منظور توسعه تجارت و ترانزیت خارجی و تسهیل کار صادرکنندگان و بازرگانان، نهم شهریور ماه به مناسبت هفته دولت با حضور مسئولان استانی و محلی راه اندازی شد.
شهرستان مرزی آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت و با سه مرز زمینی، ریلی و دریایی در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و گمرک به صورت شبانه روزی در هر سه مرز این شهرستان فعال است.