جستجوگر خبری شهرستان شفت

مراسم سنتی علم بندی در آستانه اشرفیه هرساله و در شب اول محرم برگزار و عزاداران به نشانه آغاز ماه محرم علمی را در ورودی مرقد مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) نصب می کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از آستانه اشرفیه، گیلان را همگان استانی گردشگری و تفریحی می نامند ولی شهری در دیار میرزا وجود دارد به نام آستانه اشرفیه که لقب چهارمین شهر مذهبی کشور را به یدک می کشد.

آستانه اشرفیه که به دیار سلطان معروف است از دیرباز محفل و محلی گرانقدر و معنوی برای عاشقان عصمت و طهارت و پیر غلامان اهل بیت (ع) بوده است.

 

هرساله با فرا رسیدن ماه محرم و عزاداران بسیاری برای شنیدن صدای دلنشین پیرغلامان اهل بیت به شهرستان آستانه اشرفیه سفر می کنند زیرا آئین های سنتی بسیار زیادی در این شهرستان و در ماه محرم برگزار می شود که بعضا جزو آئین های ملی محسوب می شوند.

یکی از این مراسمات مذهبی آئین علم بندی در حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) است که دارای قدمت بیش از ۵۰ ساله بوده و در بین مردم گیلان و دیار سلطان بسیار معروف می باشد.

 

هرساله در شب اول ماه محرم مراسم علم بندی در حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) برگزار و عاشقان عصمت و طهارت و دلداگان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) جمع شده و به عزاداری پرداخته و با پیرغلامان اهل بیت در این شهرستان هم نوا می شوند.

امسال هم مردم آستانه اشرفیه فارغ از هر گونه مشکلات اقتصادی و معیشتی بی صبرانه منتظر فرا رسیدن شب اول محرم و آغاز مراسم سنتی علم بندی بودند.

 

وقتی دو روز گذشته پوستر مراسم علم بندی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را مشاهده کردم اشک در چشمانم جاری و برای آغاز ماه محرم و شروع مراسم علم بندی لحظه شماری می کردم.

ساعت نزدیک ۵:۳۰ بعد از ظهر امروز پیراهن مشکی را پوشیده و آماده حضور در این مراسم سنتی بودم ولی راستش ترسی در ول به خاطر شیوع کرونا به وجود آمده بود ولی به ما آموختند بیماری در روضه های اهل بیت جایی ندارد اصلا مگر می شود مکانی که خود عامل شفا بیماران است به محلی برای شیوع بیماری تبدیل شود.

وقتی نزدیک حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) شدم خیلی از جمعیت را دیدم که با رعایت پروتکل های بهداشتی آماده برگزاری و آغاز مراسم سنتی علم بندی بودند ولی در همین گیرودار ناگهان چشمم به عکس پیرغلامانی افتاد که به علت کرونا جان خود را از دست داده و در این مراسم حضور ندارند.

هرساله یادم است در آغاز مراسم سنتی علم بندی شهرستان آستانه اشرفیه پیرغلامان به ترتیب علم به دست میکروفن را در دست گرفته و نوای حسن یا حسین را به نشانه آغاز ماه محرم سر می دادند ولی عجیب اینجا جای یکنفر خالی است.

آری منظورم حاج محمود شمس نصرتی پیرغلام مداحان شهرستان آستانه اشرفیه است که دو در گذشته جام خود را از دست داده و به لقاء الله پیوست.

 

با شروع مراسم ناگهان چشمانم به پیر مرد میز زنی خورد که با چشمانی اشکبار نوای حسن یا حسین سر داده و با مداحان و مردم هم نوا شدند وقتی طرف او رفتم پاسخ داد: من هر سال در مراسم علم بندی در شهرستان آستانه اشرفیه شرکت می کردم ولی سال گذشته به دلیل کرونا از حضور در این مراسم محروم بودم و راستش باور نمیکردم بار دیگر این مراسم را ببینم.

شاید برای خیلی از مردم سوال باشد که چرا مراسم علم بندی در شهرستان آستانه اشرفیه اینقدر دارای محبوبیت است به این منظور به یکی از پی غلامان اهل بیت در این شهرستان رفتم.

سید کاظم فخر موسوی می گوید مراسم علم بندی در آستانه اشرفیه دارای سابقه ای بیش از ۵۰ ساله بوده و هرساله جمعیت بسیار زیادی در این مراسم شرکت می کردند ولی کرونا اکنون اجازه این کار را نمی دهد.

به گفته این پیر غلام اهل بیت هرساله در شب اول ماه محرم علمی کوچک توسط چند پیرغلام در ورودی مرقد مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) به نشانه آغاز ماه محرم نصب و در ۲۹ صفر روز شهادت آقا علی بن موسی الرضا کنده می شود.

فخر موسوی معتقد است باید سنت های قدیمی مثل علم بندی و علم واچینی، کرنه خوانی، چاووش خوانی و آتش زدن خیمه ها در این شهرستان حفظ شود زیرا دارای سابقه بسیار زیادی است.

به گزارش فارس، مراسم علم بندی در آستانه اشرفیه از حرم مطهر حضرت سلطان سید جلال الدین اشرف(ع) آغاز و عزاداران سپس به حرم آقا سید محمد رفته و در صحن مطهر آن حضرت شریف به عزاداری می پردازند.

 

مداحان پیرغلام در این شهرستان انتخاب شعر و سبک مداحی و چگونگی برگزاری مراسم توجه بسیار زیادی به حفظ شعایر سنتی دادند.

به گزارش خبرگزاری فارس از آستانه اشرفیه، این شهرستان به برکت وجود حرم مطهر سلطان سید جلال الدین اشرف (ع) چهارمین شهر مذهبی کشور و اولین شهر مذهبی گیلان است که در ماه محرم به وابسته همین ویژگی دارای مراسمات سنتی خوبی ازجمله علم بندی، کرنی زنی، هیئت گردانی، مراسم سنتی آتش زدن خیمه، مجمع گردانی و علم واچینی است که گردشگران و مسافران بسیاری را در این ماه جذب این شهرستان می کند.

انتهای پیام/۸۴٠٠۸



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان