جستجوگر خبری شهرستان شفت

تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سه نامه جداگانه به استاندار گیلان با ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۳ اثر میراث فرهنگی ناملموس بر هرگونه اقدام برای حفظ و احیای این آثار تاکید کرد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، علی اصغر مونسان در نامه ای به ارسلان زارع استاندار گیلان نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آیین نامه اجرایی مذکور، میراث فرهنگی ناملموس با عنوان مهارت پخت حلوا لایه لایه (ضیابری) به شماره ۲۳۹۴، مهارت تهیه پنیر سیاه مزگی شفت  به شماره ۲۳۹۵، مهارت سنتی پخت نان کرچ لاکو به شماره ۲۳۹۶، مهارت پخت سنتی مرغ لونگی آستارا به شماره ۲۳۹۷، مهارت ساخت سنتی عروسک سنگی عیال به شماره ۲۳۹۸، مهارت سنتی تهیه رشته و خشکار به شماره ۲۳۹۹ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»

مونسان همچنین در ۲ نامه مشابه دیگر مراتب ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس این استان را با عنوان صبح عزا (صبح اذان) در شهرستان شفت به شماره ۲۱۴۳، مراسم گلاب گیری روستای گیلده شهرستان شفت به شماره ۲۱۴۴ و مهارت شال بافی ویسرود شهرستان شفت به شماره ۲۱۴۵ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۴/۳ به ثبت رسیده است و میراث فرهنگی ناملموس با عنوان چوب بازی سیاهکل (چوبازی) به شماره ۲۲۹۱، مهارت ساخت گیشه استان گیلان به شماره ۲۲۹۲، مهارت سنتی فرآوری سیاشکر (شکر سیاه) به شماره ۲۲۹۳، مهارت پخت نان خشک لشت نشا به شماره ۲۲۹۴ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ به استاندار گیلان ابلاغ کرد.

به گزارش ایرنا، طبق آیین نامه و دستورالعمل های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه های طبیعی- تاریخی، پدیده ها و نمونه های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت ها و شیوه های پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر می گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رییس شورا، معاون میراث فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره ای و بر اساس پرونده های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب نظران و نمایندگان دستگاه ها و سازمان های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می شود.



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان