به گزارش ۸دی، پنجم اردیبهشت سال ۹۸ بود که سد لاسک با وجود اما و اگرهای بسیار توسط اردکانیان وزیر نیرو کلنگ زنی شد. این در حالی است که تابستان سال ۹۷ هم قرار بود عملیات کلنگ زنی این سد انجام شود که مخالفت های فعالان زیست محیطی حاشیه های پیرامون آن مانع این امر شد.
آن ها معتقد بودند احداث سد لاسک منجر به تخریب حدود حدود ۹۴ هکتار جنگل های هیرکانی می شود و تالاب بی جان انزلی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اما در نهایت سازمان محیط زیست کشور با تایید ارزیابی زیست محیطی سد و دریافت تعهدات لازم از وزارت نیرو، مجوز لازم را برای شروع فعالیت ساخت سدلاسک شفت صادر کرد و هم اکنون بیش از ۲ سال از کلنگ زنی آن توسط وزیر نیرو دولت روحانی می گذرد.
پروژه سد لاسک اگرچه با اما و اگرهای زیادی مجوزهای زیست محیطی را اخذ کرد اما بعد از گذشت بیش از ۲سال از کلنگ زنی توسط وزیر نیرو، عملا اقدامی انجام نشده، موضوعی که زندگی مردم منطقه را تحت الشعاع قرار داده و از خدماتی همچون گازرسانی در این منطقه با مشکلاتی همراه بوده است.
توقف اجرای پروژه سد لاسک به دلیل کمبود اعتبارات/ وضعیت گازرسانی به ۱۳ روستای متأثر از سد لاسک
“ارسلان مقیمی”، بخشدار احمدسرگوراب شفت، در گفتگو با خبرنگار ۸دی، در خصوص وضعیت گاز رسانی به روستاهای متاثر از بلاتکلیفی سد لاسک، اظهار کرد: گازرسانی به ۱۰ روستا پیش از این به پیمانکار واگذار شده و در حال اجراء می باشد و گازرسانی ۳ روستای باقی مانده در مرحله مناقصه عمومی و واگذاری به پیمانکار قرار دارد، که به زودی عملیات اجرایی آنها هم شروع می شود.
بخشدار احمد سرگوراب، در خصوص پروژه سد لاسک عنوان کرد: پروژه سد لاسک، به عنوان یک پروژه بزرگ ملی، در حدود ۲۰ سال پیش از این طرح موضوع شد و در دستور کار اجراء قرار داشته، ولی به جهت مخالفت و محدودیتهای زیست محیطی، سالها بلاتکلیف بود. منتهی با پیگیری بعمل آمده در سطح شهرستان و استان، لاجرم سازمان حفاظت محیط زیست کشور، با لحاظ قید و شروطی، در قالب یک پیوست زیست محیطی، با اجرای این پروژه موافقت کرد و با کلنگ زنی پروژه، توسط دکتر اردکانیان، وزیر نیرو، در ۵ اردیبهشت سال ۹۸ عملا موانع حقوقی برای اجرای سد برداشته شد.
مقیمی اضافه کرد: در حال حاضر از نظر اداری، هیچ مانعی برای اجرای پروژه سد لاسک وجود ندارد، منتهی به جهت شرایط عمومی کشور و کمبود اعتبارات، عملا اجرای پروژه مجددا متوقف شده است.
بخشدار احمد سرگوراب، اضافه کرد: نکته ای که در تاخیر اجرای سد لاسک وجود دارد و بسیار مهم است، اینکه به جهت بلاتکلیفی این پروژه، سالها امکان خدمات رسانی به ساکنان روستاهای متاثر از سد لاسک که مهترین آن نگرانی از عدم برخورداری از نعمت گاز خانگی بود، مقدور نبود. فلذا با پیگیری بعمل آمده و معرفی جاده جایگزین، از محور چوبر به امامزاده اسحاق- دورودخان – امامزاده ابراهیم، ابتدا ۱۰ روستا شامل روستاهایی از قبیل: سفید خانی، کیش خاله، سایننگاه و ملل آب، امامزاده اسحاق و ابراهیم، دورودخان، بابارکاب، طالقان، گیشم ، سله مرز و بیجارگاه در قالب یک قراردادی در سال ۹۸ به شرکت ساحل نقش، پیمانکار طرف قرارداد واگذار و بخشی از پروژه انجام گرفته است.
وی در خصوص میزان پیشرفت گازرسانی به این روستاها هم گفت: در روستاهای سفیدخانی، بالالاسک، کیش خاله، سایننگاه و ملل آب، امام زاده اسحاق و سله مرز و بیجارگاه خط اصلی و خط تغذیه گازرسانی انجام شده و در دهه فجر سال ۹۹ هم در روستای سفیدخانی پروژه گازرسانی به روستا – که شامل واحدهای مسکونی نمی شد- افتتاح شد.
وی ادامه داد: در ۳ روستای لاسک، کلوان و ویسرود، که به نوعی، بیشتر درگیر سد لاسک بودند و در مخزن این سد قرار می گرفتند و در صورت اجرای این پروژه تعداد کثیری از واحدهای مسکونی آنها تملک و ساماندهی می شدند، با پیگیری های صورت گرفته و مساعدت شورای تامین شهرستان و استان مقرر شد: تا زمان اجرای پروژه سد لاسک، گاز رسانی به این خانوارها صورت پذیرد و پس از اجرای سد، به موازات تملک و ساماندهی منزل و مایملک خانوار، گاز خانگی هم برچیده شود؛ فلذا بلافاصله گازرسانی سه روستای لاسک، کلوان و ویسرود، تحت عنوان خوشه ویسرود، توسط شرکت ملی گاز استان گیلان، به مناقصه عمومی گذاشته شده، که به زودی جهت اجراء به پیمانکار ذی صلاح واگذار می شود.
وی همچنین اظهار داشت: در ابتدای دولت تدبیر و امید، در مجموع بخش احمد سرگوارب، صرفا شهر احمد سرگوراب، روستاهایی مثل نصیر محله و دوبخشر، گازدار بودند و حال با نهایی شدن منافصه گاز خوشه ویسرود، گاز کل ۵۱ روستا و آبادی دارای سکنه بخش، تعیین تکلیف و نهایی می شود.
ارسلان مقیمی، بخشدار احمد سرگوراب در پایان، ضمن تشکر و قدر دانی از صبر، متانت و خویشتن داری شهروندان بخش احمد سرگوراب، اظهار داشت: خدا را شاکریم، که در این برهه خاص، که کمبود امکانات و اعتبارات، ترجیع بند هر مبحثی است، در بخش احمد سرگواب، علاوه بر اجرای پروژه های معمول، شاهد اجرای ۴ پروژه شامل گاز رسانی به روستاهای متاثر از سد لاسک، مجتمع بزرگ آبرسانی بدآب (تامین آب شرب و سالم ۵۴ روستای شهرستان شفت و فومن)، اجرای پروژه پل بداب و شروع به کار پل چوبر، در محور اصلی شفت به امامزاده ابراهیم هستیم و امیدواریم با تکمیل و بهره برداری از این پروژه های زیر ساختی و مهم، ضمن تامین بخشی از دغدغه های به حق شهروندان، شاهد ارتقای شاخص های توسعه، در بخش و شهرستان کمتر توسعه یافته شفت باشیم.