به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، هر فرد مرگ مغزی می تواند با اهدای اعضای بدن خود جان هشت تا ۵۳ نفر را نجات دهد.
در ایران، سالانه حدود پنج تا هشت هزار نفر، جان خود را با مرگ مغزی از دست می دهند که نیمی از آنان یعنی حدود سه هزار نفر اعضای قابل پیوند دارند اما متأسفانه نهایتاً ۱۰۰۰ خانواده یعنی یک سوم راضی به اهدای عضو می شوند و دوسوم خانواده ها با عدم رضایت خود، موجب خاک سپاری بیش از هفت هزار عضو قابل پیوند در سال می شوند.
بر اساس گزارش های وزارت بهداشت، بالغ بر ۲۵ هزار بیمار نیازمند پیوند در فهرست های انتظار اعضای مختلف وجود دارند که متأسفانه روزانه هفت تا ۱۰ نفر از آنان یعنی هر دو تا سه ساعت یک نفر، به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند.
خوشبختانه با تشکیلات منسجم و هماهنگی که بین دانشگاه علوم پزشکی گیلان و شبکه ملی شناسایی، اهدای عضو و درمان بیماران وجود دارد، بسیاری از نیازمندان نجات یافته و به ادامه زندگی خود بازگشته اند.
خبر پیوند عضو گرچه برای خانواده اهداکننده عضو بسیار حزین و ناراحت کننده هست و تا حدودی جامعه را اندوهگین می کند اما نجات بخشی و بخشیدن زندگی دوباره به چند 10 نفر، شیرینی مضاعفی را علاوه بر خانواده اهداکننده عضو به جامعه نیز القا می کند.
با گذشت چهار ماه از سال ۱۴۰۰ و در ششمین انتقال هوایی عضو از گیلان، قلب یاسر مرزی گذار، نام آور ۳۵ ساله گیلانی، ساکن ماسال که براثر سانحه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانواده ایثارگرش، به تهران انتقال یافت.
قلب این جوان ماسالی، پس از فراهم آوری در مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت، به همراه تیم پزشکی با همکاری سازمان اورژانس کشور و از طریق مرکز فوریت های ۱۱۵ گیلان در سریع ترین زمان ممکن (حدود یک ساعت) به فرودگاه رشت منتقل و با پرواز جت به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران ارسال شد.
بر این اساس، با هماهنگی اورژانس تهران، تیم عملیات انتقال قلب با بالگرد به بیمارستان امام خمینی (ره) عزیمت کرده و قلب این نام آور گیلانی را برای پیوند در اختیار تیم پزشکی این مرکز درمانی قرار گرفت تا نجات بخش مرد ۴۹ ساله باشد.
علاوه بر قلب یاسر، دو کلیه این نام آور گیلانی، به مردی ۳۸ ساله و نوجوانی ۱۶ ساله پیوند زده شد و علاوه بر آن، کبد وی نیز برای پیوند به بیمار نیازمند برداشته شد.
نکته قابل تأمل و درنگ اینکه تمامی فرایند اهدای عضو و پیوند آن در گیلان با تکیه بر توانمندی گروه های درمانی و با مدیریت و هدایت مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور، اورژانس هوایی کشور و گروه های فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان های امام خمینی (ره) تهران و رازی رشت، به انجام رسیده و نویدبخش حیات دوباره در نظام سلامت گیلان است.
انتهای پیام/۳۳۸۹