به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محدثه فردی در یادداشتی نوشت: این روزها همگان از مشکلات پیش آمده و گله مندی های به حق مردم خوزستان، خون به دل شدند و وضعیت نامبارک زیست محیطی خوزستان، بغض در گلوی هر ایران دوستی شده است.
امروز همه مردم در صفحات مجازی خود از تشنگی مردم شریف خوزستان سخن می گویند و صفحات مجازی پر شده از گله مندی ها، استوری کردن ها و هشتگ سازی ها تا که بگویند خوزستان تنها نیست. اما آیا این کافی است؟
باید از امروز برای جلوگیری از خوزستان شدن دیگراستان ها تلاش کرد و جریان مطالبه گری را پیش از واقعه به راه انداخت، نه اینکه بمانیم «درد به استخوان برسد» و تازه مسیر علاج درد، آن هم در حد تسکین در پیش گرفته شود.
بعد از شنیدن اعتراضات مردم در پی بی تدبیری های مسؤولینی که باید خوش می درخشیدند، گروه های مختلف جهادی سپاه و ارتش و سازمان های حاکمیتی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان خوزستان پیشگام شده و کم کاری دولت را به دوش گرفته و به صورت جهادی در قالب طرح های برکت و طرح های مختلف جانفشانی می کنند، آنچه که مردم خوزستان را آزرده خاطر کرده تشنگی احشام و خشکی زمین های کشاورزی است، درد آن ها خشکی بزرگترین جلگه ایران بوده که در پی ناکارآمدی مسئولین دوره های مختلف به چنین سرنوشت تلخی دچار شده، هرچند خشکسالی بی سابقه ۵۰ سال اخیر نیز این مشکل را دو چندان کرده است.
آنچه در جغرافیای جهان مشاهده می شود تغییر رفتار آب و هوا و محیط زیست است که شاید نامهربانی های سال های طولانی بشر را به یکباره می خواهد جبران کند، می طلبد جریانهای مطالبه گری، «علاج پیش از واقعه» کنند و مسیر مشکلات را پیش از موعد بربندند، باید مراقب بود که سرنوشت کرخه، کارون و هورالعظیم به سپیدرود، زرجوب و گوهررود و تالابهای استان گیلان سرایت نکند، این انتظار زیادی نیست.
هرچند گوهر رود و زرجوب که روزی شفافیت و سلامت آب آن، زینت بخش سفره های مردم بوده امروز به دلیل آلودگی ورود فاضلاب های خانگی و بیمارستانی نه تنها سلامت خود را از دست داده بلکه حیات زیستی آن نیز با آسیب فراوانی مواجه شده است، اما نباید دست روی دست گذاشت و صرفا نظاره گر بود.
حالا دیگر زنگ هشدار به صدا درآمده، مسئولین استانی و نمایندگان مردم گیلان باید با عزمی جدی و تلاشی مضاعف جلوی خوزستان شدن گیلان را بگیرند و از الان چاره ای بیندیشند و نگذارند که «نوش دارو پس از مرگ سهراب» هشتگ های فردای گیلان عزیزمان شود.
یکی از ظرفیت های مهم استان، ستاد اجرای فرمان امام است که در موقع های مختلف در بحرانهایی که دولت از پس وظایف خود بر نیامده پای کار بوده و به یاری مردم پرداخته، سوال اینجاست چرا باید بمانیم تا گیلان، خوزستانی دیگر شود و آنگاه از ستاد اجرای فرمان امام درخواست ترمیم زیرساخت های آبی و انرژی درگیلان کنیم؟! استانی که انرژی بادی آن می تواند حجم عظیمی از تولید برق را تامین کند و یا با تخصیص پنلهای خورشیدی به عنوان جایگزین تولید برق آبی، مانع هدر رفت آب در این تغییر رفتار آب و هوایی شود.
مطالبه از نهادها و سازمان هایی مانند پارک علم و فناوری برای ایجاد بستر دانش بنیان و همچنین فراهم کردن زیر ساخت انرژی بادی و حتی پنل های خورشیدی در بخش هایی که شرایط آن ممکن باشد باید در رأس مطالبات اهالی رسانه بوده تا خواست امروزشان آرامش خاطر فردای گیلان را رقم بزند.
امروز رسانه ها مکلف به مطالبه گری پیش از وقوع حادثه، هستند تا تکرار قطعی های آزار دهنده برق؛ خشکی سیستان وخوزستان، بار دیگر تکرار نشده، تا علاوه بر رفاه مردم عزیز، آب به آسیاب دشمن، تابن دندان مسلح به سلاح رسانه، ریخته نشود.
امروز می طلبد تا جوانان دانش بنیان، به سبک «حسن طهرانی مقدم» قیام کنند و همچون او موشک انرژی با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در راس اهداف خود قرار دهند، موشک هایی که دنیای علم را به سخره درآورد چرا که جوانان ایران قوی، با دستان خالی به سبک «طهرانی مقدم» کاری می کنند کارستان. اگرچه تمثیل موشک در این عبارت برای تاکید به خودکفایی و اعتماد به توان داخلی قید شده، اما باید الگویی باشد برای همه موانع و اراده ای باشد بر همه تردیدها.
حال رودخانه ها و تالاب های گیلان خوب نیست و تغییر کاربری ها نیز نقش زیست محیطی گیلان را تغییر داده است، دست روی دست گذاشتن ونظاره کردن خلاف وطن دوستی ماست و امروز همگان باید برای این درد، مطالبه گری همراه با راهکار داشته باشیم.
این روزها به نقش ستاد اجرای فرمان امام (ره) در خوزستان بنگریم که چگونه جان برکفانه در کنار نیروهای جهادی ارتش و سپاه همچون «محمد جهان آرا» جانفشانی می کنند، باید از حالا درخواست کنیم تا پیش از خوزستان شدن گیلان، ستاد اجرایی فرمان امام و نخبگان دانشگاهی سپاه و ارتش و دانش بنیانی ها آستین همت را بالا بزنند و پیشگیری را به جای درمان محور قرار دهند.
امروز به جای همدردی در صفحات مجازی باید اقدام و تلاش مضاعف کرد تا با پیشگیری به موقع نیازی به درمان دیرهنگام نباشد، حال گیلان عزیز ما خوب نیست و نیازمند اتحاد و همکاری رسانه های مطالبه گر، دستگاههای حاکمیتی و سازمانهای دولتی بوده تا شاهد خوزستانی دیگر در گیلان نباشیم.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸