به گزارش خبرگزاری فارس از تالش، ارسلان زارع غروب امروز در مراسم روز مزرعه برنج که در روستای لمر بخش اسالم شهرستان تالش برگزار شد با قدردانی از دست اندرکاران انجام اقدامات علمی و ارزشمند موسسه تحقیقات برنج اظهار کرد: انجام کارهای پژوهشی مستمر برای معرفی ارقام دیگر متناسب با شرایط آب و هوایی، تغییر اقلیم، مقاوم در برابر خشکسالی و تنش آبی و نیز در جهت افزایش بهره وری، کیفیت و کمیت تولید مورد انتظار است.
وی امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی کشاورزی برای کاهش اتکاء به واردات را از مهمترین مؤلفه های استقلال اقتصادی کشور دانست و گفت: برنج یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که در سبد امنیت غذایی ایران و بسیاری از کشورهای دنیا قرار دارد.
به گفته نماینده عالی دولت در گیلان، با تغییر شرایط اقتصادی و مشکلات تأمین درآمدهای دولت و ارز برای واردات مابه التفاوت تولید و نیاز کشور، اهمیت تولید محصولات بیشتر از قبل نمایان می شود.
استاندار گیلان با ارج گذاری اقدامات ارزشمندی که حاصل تلاش مشترک کشاورزان، مؤسسه تحقیقات برنج و مسؤولان محلی و جهاد کشاورزی است، افزود: براساس گزارش واصله، تالش از جمله شهرستان های پیشرو در امر مکانیزاسیون کشاورزی در فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت است.
زارع با بیان اینکه باتوجه به اینکه میانگین شاخص مکانیزاسیون کشاورزی در تالش از متوسط استانی بالاتر است، تصریح کرد: در کنار مکانیزاسیون باید با استفاده از روش های علمی و آموزش های ترویجی؛ اهتمامی ویژه و بیش از گذشته در زمینه حفظ اراضی زراعی و باغی و تولید محصولات کیفی کشاورزان صورت گیرد.
به گزارش فارس، استاندار گیلان از برخی مزارع شالیزاری منطقه که ارقام جدیدی از برنج در آن ها کشت شده بود، هم بازدید کرد، همچنین عصر امروز اولین برداشت مکانیزه برنج با حضور استاندار گیلان در منطقه نرگستان صومعه سرا انجام شد.
گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
بیشترین اراضی شالیکاری این استان در شهرستان های رشت و صومعه سرا واقع است، بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج اقدام می کنند.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸