به گزارش خبرگزاری فارس از تالش، مدت هاست دامداران در نقاط مختلف استان گیلان و کشور با مشکلات بسیاری مواجه شده اند که ادامه این روند آینده دامداری در کشور را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.
بررسی های خبرنگار فارس در تالش حکایت از این دارد که سه مشکل اصلی پیش روی دامداراناعم از مشکل چرای دام در مراتع، افزایش قیمت نهاده های دامی و قیمت پایین دام زنده است.
عدم بروز رسانی پروانه های چرای دام یکی از مهم ترین چالش های پیش روی دامداران تالشی بوده که لزوم اصلاح پروانه های چرایی که مربوط به حدود ۳۰ سال پیش است را می طلبد.
کمبود مرتع برای چرای دام به اجبار دامداران را به سوی خرید نهاده های دامی و علوفه و یا چرای دام ها در حاشیه شهرها سوق می دهد که این امر مشکلات متعدد دیگری ازجمله تغذیه دام ها از زباله های رهاشده در محیط و همچنین برهم خوردن محیط و فضای شهری را در پی دارد.
بالا بودن قیمت نهاده های دامی و قیمت پایین دام زنده در بازار نیز دو عامل مهم دیگر در افزایش هزینه تولید دام است، دامداران می گویند که قیمت دام زنده در بازار ۶۰ هزار تومان است درصورتی که گوشت در بازار دو برابر این قیمت عرضه می شود.
دامداران می گویند فروش دام به قیمت ۶۰ هزار تومان به ضرر آنان بوده و دام زنده باید به قیمت دو برابر به فروش برسد تا برای آنان سوددهی داشته باشد و انتظار دارند دولت با تأمین نهاده های دامی و حمایت از آنان هزینه تولید دام را کاهش دهد که در غیر این صورت مجبور هستند شغل دامداری را کنار بگذارند.
تولیدات دامی که بخش عمده ای سفره مردم را شامل می شود نیز سودی برای دامداران ندارد و قیمت پایین شیر که چیزی حدود پنج هزار تومان است نیز نمی تواند هزینه های بالای تولید دام را پوشش دهد.