به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، شهر صنعتی رشت (سهامی خاص) یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ ایران است که در سال ۱۳۵۳ در جنوب شهر رشت تأسیس شده و در حال حاضر دارای ۲۳۸ واحد فعال، ۳۴ واحد نیمه فعال و همچنین ۸۱ واحد تعطیل است.
شهر صنعتی رشت تمام مساعی خود را در سال های اخیر به کاربرده تا با افزایش قدرت پست برق از ۳۰ مگاوات به ۸۵ مگاوات و متعاقباً از ۸۵ مگاوات به ۴۴۵ مگاوات به عنوان یکی از بزرگ ترین شهرهای صنعتی کشور که از توان برق بالا برخوردار است نسبت به جذب واحدهای بزرگ اقدام کند.
شهر صنعتی رشت در بخش آب نیز با افزایش دبی آب استحصالی از ۱۷.۵ لیتر بر ثانیه درگذشته به ۱۰۷/۵ لیتر در ثانیه از طریق حفر چاه های عمیق و متعاقباً تأمین آب تصفیه شده جدید با ظرفیت ۲۵۰ لیتر بر ثانیه که درمجموع دبی آب تأمین شهر صنعتی رشت را به بیش از ۳۵۰ لیتر بر ثانیه رسانده که با این اوصاف توانسته در لیست معدود شهرهای صنعتی برخوردار از آب مناسب، باکیفیت و با ظرفیت بالا جهت ارائه به واحدهای صنعتی متقاضی باشید.
خوشبختانه با در مدار قرار دادن پست دوم گاز شهر صنعتی رشت و اتصال آن به پست گاز قبلی و اجرای خطوط گازرسانی ۲۵۰ و ۶۰ پوند در سطح معابر شهر صنعتی رشت از مزیت بالای گازرسانی به واحدهای صنعتی نیز برخوردار شده است.
شبکه فیبر نوری مخابرات در کلیه معابر شهر صنعتی رشت به طور کامل اجرایی شده و هم اکنون نیازمندی های واحدهای صنعتی در رابطه با شبکه مخابرات و فیبر نوری و ارتباطات اینترنتی به طور کامل مرتفع شده است.
ایستگاه آتش نشانی در شهر صنعتی رشت با تجهیز ماشین های اطفاء حریق و ملزومات و پرسنل موردنیاز همچنین خودروی آمبولانس امدادرسان هم اکنون در حال خدمات رسانی به واحدهای صنعتی هستند و علاوه بر آن ها، یگان حفاظتی شهر صنعتی رشت از طریق گشت خودرویی و موتوری همراه با پرسنل موردنیاز هم اکنون در این مجموعه فعال بوده و موجب تقویت حفاظت فیزیکی و ارتقای امنیت شهر صنعتی رشت شده است.
با توجه به موارد فوق شهر صنعتی رشت به گفته مدیرعامل این شهر صنعتی، سهم به سزایی درزمینهٔ رونق تولید داشته است که پتانسیل های مذکور در افزایش سرمایه گذاری و بالطبع ایجاد اشتغال در سال های اخیر مؤثر بوده است و عملاً بالاترین و اصلی ترین سهم اشتغال استان به شهر صنعتی رشت تعلق دارد.
میر شمس الدین مهدوی سعیدی در تشریح ارائه بسته های تشویقی و پشتیبانی تسهیلاتی به واحدهای مستقر بیان کرده که ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی در حوزه وظایف شهر صنعتی رشت نیست و این موارد مستقیماً از طریق استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در جلسات ستادی و کمیته تسهیلاتی مرتبط پیگیری می شود و شهر صنعتی رشت در این زمینه نقشی بر عهده ندارد.
علیرغم مزیت هایی که شهر صنعتی رشت در حوزه زیرساخت ها دارد و شرکت های صنعتی در آن فعال هستند، این روزها فریاد وکلای مجلس ازجمله جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس توسط رسانه به گوش بسیاری رسیده است.
مدیرعامل شهر صنعتی رشت در تبیین ابعاد انتقادات مطروحه توسط یکی از نمایندگان رشت در مجلس شورای اسلامی به فارس گفته: با توجه به مطالبی که از ناحیه کوچکی نژاد در مطبوعات نقل قول شده؛ در جهت ادای توضیحات به وی مراجعه کردم اما نماینده مجلس اظهار کردند اعتراضشان به این شکل که در مطبوعات نشر داده شده، نیست بلکه مشکل و اعتراض من در رابطه با جاده بوده است.
مهدوی سعیدی در ادامه مطرح کرده که ابتدا توسط کوچکی نژاد و سپس از طریق راهداری که متولی نگهداری از جاده مذکور هست، پیگیری ها انجام شده تا پایان هفته نسبت به ترمیم جاده اقدام شود چون جاده مذکور مربوط به محوطه خارج از شهر صنعتی رشت بوده و در حوزه مسئولیت شرکت شهر صنعتی رشت نیست.
اما موضع دیگری که در محافل نقل شده و در این خصوص نیز رسانه ها به آن پرداخته اند، موضوع اراضی ۷۰ هکتاری جنب شهرک صنعتی سپیدرود رشت بوده که انتشار شائبه هایی در رابطه با آن نیز، این روزها دامن گیر شهر صنعتی رشت شده است.
علاوه بر رسانه ها، کوچکی نزاد نیز در رابطه با آن مواردی را مطرح کرده که به گفته مدیرعامل شهر صنعتی رشت، موضوع مدنظر نماینده مجلس با آنچه منتشرشده مطابقت ندارد.
مهدوی سعیدی در تشریح جزئیات موضوع مرود نقد واگذاری اراضی ۷۰ هکتاری نیز به فارس گفته: اراضی ۷۰ هکتاری و سایر مطالب متنوع هم که از جانب کوچکی نژاد نقد شده ، وی مجدداً تأکید کرده که انتشار این مطالب از قول این جانب نادرست است.
مدیرعامل شهر صنعتی رشت گفته در رابطه با موارد داخلی شهر صنعتی رشت و وضعیت آسفالت و کنده کاری های داخلی هم به نماینده مردم رشت در مجلس توضیح داده که این کند و کاری ها مربوط به توسعه زیرساخت های برق، شبکه آب رسانی، گاز و فیبر نوری است که طبیعتاً حفاری و تخریب مسیر هم بخشی از اجرای پروژه خواهد بود و ناگزیر به اجرای آن هستیم اما به تناسب پیشرفت پروژه و پس از اجرای کار و انجام تست پروژه متناسب با شرایط آب و هوایی نسبت به ترمیم و لکه گیری خط پروژه اقدام خواهد شد که هم اکنون هم در دست اجرا است.
اما نکته ای که این روزها در خصوص شهر صنعتی رشت مطرح می شود، عدم پاسخگویی مدیر عامل این شهر به مسئولان بوده که نماینده مجلس نیز به آن اذعان کرده بود. مهدوی در این رابطه نیز به فارس گفته: این شرکت به کلیه نمایندگان، استانداری و سایر مراجع ذی ربط همواره پاسخگو بوده و خواهد بود.
اما از گله مندی و یا احیاناً ابراز رضایتمندی نماینده مردم رشت از شهر صنعتی رشت که بگذریم، حضور رئیس کل دادگستری استان در شهر صنعتی رشت طی هفته های اخیر نیز قابل تأمل بوده و چرایی آن باید تبیین شود.
مدیرعامل شهر صنعتی رشت در خصوص حضور حمزه خلیلی، رئیس کل دادگستری و مهدی فلاح میری، دادستان مرکز استان گیلان در شهر صنعتی رشت گفته: رئیس کل دادگستری گیلان و هیئت همراه در شهر صنعتی رشت در رابطه با مشکلات مرتبط با مواد اولیه و سایر مشکلات شرکت های فرآوری و ساخت بوده است.
مهدوی سعیدی می گوید رئیس کل دادگستری گیلان در رابطه با جاده کانال و جاده های داخلی شهر صنعتی رشت نیز انتقاداتی را مطرح کرده اند که این شرکت طی مکاتبه انجام شده با اداره کل مذکور گزارش مبسوطی از وضعیت شهر صنعتی رشت را به استحضار وی رسانده است.
آن طور که مدیرعامل شهر صنعتی رشت مطرح کرده جاده بیرونی شهر صنعتی رشت مربوط به اداره راهداری بوده و لازم است مشکلات جاده مذکور از طریق اداره راهداری پیگیری شود اما کنده کاری در برخی معابر شهر صنعتی رشت مربوط به اجرای زیرساخت هایی است که هم اکنون اجرای زیرساخت در دست انجام بوده و این شرکت تمامی مساعی خود را جهت تسریع در تکمیل پروژه ها و ترمیم معابر به کار خواهد گرفت.
موضوع سومی که مدیرعامل شهر صنعتی رشت باید به آن اشاره می کرد و در برابر افکار عمومی پاسخ می داد، انتقادات برخی از شرکت های متقاضی طرح توسعه ازجمله سیمکو بود.
مدیرعامل شهر صنعتی رشت در رابطه با اراضی ۷۰ هکتاری بیان کرد که زمین های مذکور که درگذشته به شهر صنعتی رشت واگذارشده بود پس از تفکیک در همان زمان به طور کامل به واحدهای صنعتی متقاضی واگذار شد اما در ادامه با استقرار شهرک صنعتی سفیدرود و متعاقباً مصوبات جلسه ستادی استان مقرر شد که اراضی مذکور به شهرهای صنعتی منتقل شود و مجموعه مرتبط با شرکت های سیمکو هم جز همان اراضی بوده است.
آن طور که مهدوی گفته، شرکت سیمکو ابتدا به منظور طرح توسعه مجموعه خود قصد تأمین زمین از اراضی مجاور در محدوده ۷۰ هکتاری را داشته است که پس از طرح موضوع در جلسات ستادی استان و پیگیری های انجام شده متعاقباً ضمن مکاتبه ای نسبت به انصراف از دریافت اراضی مذکور اقدام کرد و مصوبات ستاد، اجرایی شده است.
توانمندی های منحصربه فرد شهر صنعتی رشت که آن را در بین شهرها و نواحی صنعتی، مزیت نسبی بخشیده و با رویکردی که در کشور در جهت رونق تولید و اشتغال پایه گذاری شده می طلبد مدیران و مسئولان مجموعه های اقتصادی که پیشران سودآوری در منطقه و توسعه کسب کار های صنعتی هستند بیش ازپیش تلاش کنند و در مسیر توسعه کشور، پاسخگوی مطالبات شرکت ها و واحدهای مستقر باشند.
بیان نارضایتی ها توسط شرکت های صنعتی از وضعیت موجود در شهر صنعتی رشت که ذکر آن ها در این مجال ممکن نیست در شرایطی که کشور وارد دوران مدیریت جهادی شده، شاید درگذشته محلی از اعراب نداشته باشد اما امروزه یقیناً دستان توانمند کارگر، کارفرما، فعالان اقتصاد و مسئولان اجرایی و نظارتی با زبان مطالبه گر رسانه عجین شده و اجازه تسامح و تساهل را به احدی نخواهد داد.
شهر صنعتی در کنار شرکت های مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان بستری برای تبدیل ظرفیت ها و سرمایه های استان به بسته های ارزش آفرین ارزآور برای کشور و توسعه دهنده کسب وکار در گیلان است و اگر درگذشته رویکردها برمدار کار جهادی، تحول خواه و تحول گرا و مردم محور نبوده، امروزه باید در نقطه مطلوب مطالبات مردم و نظام قرار بگیرد و فرصت سوزی ظرفیت ها تلقی نشود.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸