به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، علیرغم تمام تلاش ها برای نگه داری و فعالیت شرکت ایمن ترابر آریا از مجموعه شرکت های مه آفرید امیر خسروی، این شرکت از مجموعه دولتی البته با اشکالات قانونی به بخش دیگری از دولت واگذار شد و گفته شده دفتر و ناوگان آن نیز به یکی از استان های جنوب غربی کشور منتقل شده است.
جدای از بیکاری شمار زیادی از گیلانیان در پی واگذاری شرکت ایمن ترابر آریا و افزایش بیکارانی همچون رانندگان، استان گیلان ظرفیت بی نظیری از ناوگان حمل ونقل پرتوان را ازدست داده به گونه ای که به اذعان کارشناسان و دلسوزان بدون شک در حوزه حمل ونقل به ویژه کالای اساسی استان گیلان با چالش های عدیده روبرو خواهد شد.
معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل گیلان در گفت وگو با خبرنگار فارس می گوید که شرکت حمل ونقل ایمن ترابر آریا به واسطه اینکه شرایط و ضوابط یک شرکت حمل ونقل سراسری کالا را دارا است، از قبیل مالکیت ۵۰ دستگاه کامیون، موفق به اخذ پروانه فعالیت سراسری با مرکزیت استان گیلان شد طبق آخرین آگهی تغییرات روزنامه رسمی ارائه شده به این سازمان، عمده ترین مالک آن شرکت، بانک ملی ایران با ۸۳ درصد سهام است.
به گفته اصغر امانی سندیانی در حال حاضر طبق بررسی های انجام شده، دفتر صدور بارنامه آن شرکت در رشت و بندرانزلی فعال است و با استعلام از شماره پلاک ناوگان آن شرکت معلوم شده که تعداد کمی از ناوگان شرکت و اغلب از شهرستان اهواز بارنامه دریافت داشته اند و بیشتر ناوگان شرکت فاقد فعالیت جاده ای هستند.
وی همچنین گفته با توجه به شنیده ها، شرکت ایمن ترابر آریا توسط بانک ملی ایران به شرکتی از مجموعه شرکت های توسعه نیشکر و صنایع جانبی واگذارشده و شرکت مذکور اقدام به انتقال کلیه ناوگان سنگین شرکت ایمن ترابر آریا به استان خوزستان و شهرستان اهواز نموده است.
معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل گیلان با بیان اینکه در خصوص تغییرات در شرکت ایمن ترابر آریا تاکنون هیچ گونه اسناد و مدارکی به اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای گیلان ارائه نشده، گفته که مطالب فوق تنها بر اساس شنیده ها از پرسنل و رانندگان قبلی آن شرکت است و درصورتی که این موضوع صحت داشته باشد می توان گفت که استان گیلان تنها شرکت توانمند سراسری خود را که به عنوان بازوی اجرایی استان درزمینه حمل محمولات کالاهای اساسی و کمک حال استان در مواقع حساس و بحران ها را از دست خواهد داد که قطعاً ضربه سختی به پیکره حمل ونقل استان گیلان خواهد بود.
به گفته این مسؤول حمل ونقل گیلان، ازجمله تبعات از دست دادن شرکت ایمن ترابر آریا، می توان به عدم امکان استفاده از ظرفیت ناوگان حمل شرکت فوق در بحران ها و بلایای طبیعی و غیره اشاره کرد.
آن طور که امانی مطرح کرده، تأمین نیازهای استان، به طور مثال، ظرف یک ماه گذشته امکان اعزام این ناوگان جهت حمل کود شیمیایی موردنیاز کشاورزان استان گیلان که در بندر امام دپو شده و به دلیل فقدان ناوگان حمل کافی، امکان حمل به موقع محموله فوق به استان گیلان وجود ندارد.
همچنین حمل محمولات روغن خام خوراکی از بنادر جنوبی که توسط ناوگان تانکری آن شرکت انجام می شده نیز با مشکل تأمین کامیون موردنیاز جهت کارخانه های تولیدی روغن خوراکی سطح استان گیلان مواجه شده و امکان حمل دانه های روغنی نیز از بنادر جنوبی با ناوگان کمپرسی آن شرکت و حمل کالای اساسی گندم از بندرانزلی در استان گیلان که همواره با مشکل کمبود کامیون مواجه بوده و همچنین با این اقدام یقیناً تعداد زیادی از رانندگان بومی استان گیلان که در آن شرکت مشغول به کار بوده اند نیز از کار بیکار شده که آن خود تبعات اجتماعی زیادی برای استان گیلان به دنبال خواهد داشت.
با شرحی که معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای گیلان داده، در ادامه تنها امید گیلان و صنعت حمل ونقل به اقدامات ناظران در دو دستگاه قضا و مجلس دوخته شده است که چگونه با این مسئله کنار خواهند آمد و مطالبه به حق گیلان را احیا می کنند.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸