قاسم جوادزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه عمده صنایع تبدیلی و غذایی کوچک و متوسط هستند، اظهار کرد: این صنایع با ظرفیت های کمتر و به صورت فصلی و بیشتر در قطب های کشاورزی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه این صنایع به شدت متکی بر وجود و سرعت تبدیل این مواد اولیه هستند، افزود: هرگونه قطعی یا بروز نوسانات برق در این کارخانه ها از جمله کارخانجات چای، سردخانه ها و شالیکوبی ها به شدت می تواند هزینه و ضایعات را بالا ببرد.
جوادزاده با اشاره به اینکه در خیلی از موارد این کارخانه ها توان یا توجیه فنی اقتصادی برای خرید ژنراتور را ندارند، ادامه داد: این موضوع باید حتماً به شکل کوتاه مدت و درازمدت در برنامه های حمایتی مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی در ساعات پیک مصرف برق است، اضافه کرد: باید با برنامه ریزی صورت بگیرد و زمان قطعی برق از قبل به واحدهای تولیدی و صنعتی توافق شده و اعلام شود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان تأکید کرد: در صورت عدم توجه به این موضوع در واحدهای تولیدی صنایع غذایی و تبدیلی، مواد اولیه در مرحله ساخت دچار ضایعات و مشکلات بهداشتی می شوند.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی هزینه های مختلفی از جمله حقوق و دستمزد کارگران، هزینه های مالیاتی و تأمین اجتماعی را پرداخت می کنند، ادامه داد: در زمان قطعی برق این هزینه ها متوقف نمی شوند و تولیدکنندگان مجبورند با پایان هر ماه هزینه های مذکور را پرداخت کنند.
جوادزاده افزود: علاوه بر موارد فوق در زمان قطعی برق و نوسانات ناشی از آن بسیاری از دستگاه ها و قطعات و سیستم های الکترونیکی و الکتروموتورهای ماشین آلات دچار آسیب شده و در شرایط تحریم، امکان تهیه و جایگزینی آنها بسیار هزینه بر، دشوار و زمانبر است.
وی اضافه کرد: ضرر و زیان ناشی از قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی بسیار هنگفت بوده و تولیدکنندگان را با مشکلات بسیار زیادی روبه رو کرده که عمده ترین آن افزایش هزینه های تولید است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان افزود: غذایی که در یک کارخانه تولید می شود باید بتواند الزامات بهداشتی لازم را رعایت کند که عمل به آنها بدون داشتن برق امکان پذیر نیست، بنابراین از دولتمردان، مسئولین و مدیران اجرایی دست اندرکار در حوزه برق و انرژی انتظار می رود که قبل از قطع برق، به تولیدکنندگان اطلاع رسانی کنند تا بتوانند تدابیر لازم را اتخاذ کنند.