به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر دوشنبه با حضور جمعی از فعالان فرهنگی استان گیلان مراسم رونمایی از کتاب «تُلشَه مَثَل» در کتابخانه های مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا رشت برگزار شد.
زبان یک ملت در طول زمان شکل می گیرد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با اشاره به اینکه جامعه ای صاحب قلم نداشته باشد در زمانه گم خواهد شد، افزود: امروز تنها افراد و افکاری ماندگار شده که به واسطه قلم به نسل های بعد منتقل شده است.
جهاندوست سبز علی پور با بیان اینکه نقش اهل قلم در انتقال فرهنگ، آداب و رسوم و تفکر و ایده های بسیار مهم است، اظهار کرد: قلم در هر دوران با توجه به امکانات آن زمان متفاوت است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قضاوت عملکرد و فعالیت اهل قلم به تلاش و آگاهی او بستگی دارد، گفت: مطالعه اهل قلم ارتباط مستقیمی با کیفیت و ماندگاری اثر این افراد دارد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی رشت با بیان اینکه برای قضاوت آثار اهل قلم زمان بهترین دارو است، اضافه کرد: هر اثری که در طول زمان های مختلف ماندگار باشد نشان دهنده کیفیت آن اثر است.
وی با اشاره به اینکه زبان هویت هر ملتی است، ادامه داد: انتشار کتاب با موضوع و محوریت زیان بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و در حفظ هویت مردم یک منطقه نیز تأثیر گذار خواهد بود.
علی پور با بیان اینکه زبان ساخته نمی شود، گفت: زبان های آزمایشگاهی هرگز ماندگار نخواهند شد که نمونه هایی از آنها را در تاریخ دیده ایم. زبان هایی که در طول زمان به نسل بعدی منتقل شده اند بسیار ارزشمند بوده و باید از آنها محافظت شود.
وی با اشاره به اینکه زبان یک ملت در طول زمان شکل می گیرد، اظهار کرد: زبان ها حاصل اندیشه بزرگ مردانی بوده که در یک منطقه و یک محل زندگی کرده و آن را منتقل کرده اند.
حفظ و انتقال فرهنگ تالش
زهرا خسروی نویسنده کتاب با اشاره به اینکه حفظ و انتقال فرهنگ مردم تالش زبان استان گیلان مهم ترین هدف و اولویت من برای نگارش این کتاب بوده است، اظهار کرد: درگذشته اقدامی در این زمینه صورت نگرفته بود.
وی با بیان اینکه در این کتاب تلاش شده تا گام کوچکی در زمینه معرفی و ثبت زبان تالشی برداشته شود، گفت: بیان مثل ها با خود آئین، آداب و رسوم و هنجارهای اجتماعی را به همراه داشت.
خسروی با اشاره به اینکه این کتاب در سه فصل نگارش شده است، افزود: تلاش شده تا در این مجموع به همه ابعاد زبان و فرهنگ تلاش توجه شود.
حمایت از نویسندگان گیلانی
معاون امور کتابخانه ها، کتابخانه های عمومی گیلان نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه هر روز بر اهمیت و ارزش قلم افزوده می شود، اظهار کرد: فعالیت کتابداران در حوزه پژوهشی و نگارش کتاب مایه مباهات بوده و ارزشمند است.
زهرا بدن آرا با اشاره به لزوم حمایت از چنین نیروهای انسانی، گفت: در سال های اخیر تلاش شده تا از آثار منتشر شده با محوریت استان گیلان حمایت شود.
وی ادامه داد: هفته آینده طی مراسمی با عنوان «از تبار قلم» از نویسندگان و فرهیختگان عرصه نویسندگی در استان گیلان تجلیل و قدردانی خواهد شد.