جستجوگر خبری شهرستان شفت

علیرغم اینکه شرکت آب منطقه ای گیلان در تلاش است تا آب را عادلانه و نوبت بندی بین شالیزارها تقسیم کند، کشاورزان معتقدند به دلایل مختلف منابع آب در دسترس، اراضی شالیزاری آن ها را به خوبی سیراب نمی کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فصل زراعی امسال در گیلان با چالش های اساسی هم برای دولت و هم برای کشاورزان تبدیل شده و این چالش ریشه در کاهش منابع آب، افزایش دما و همچنین عدم اجرای تقویم زراعی از سوی کشاورزان دارد.

آب منطقه ای گیلان به عنوان متولی اصلی در تأمین و توزیع آب در جهت توزیع عادلانه و متناسب با نیاز اراضی شالی کاری به این مایه حیاتی، رهاسازی نوبت بندی آب را در همان آغاز فصل زراعی در پیش گرفت و تاکنون نیز این طرح مصرف بهینه در دستور کار قرار دارد.

مسؤولان گیلان اعلام کرده اند که منابع آب کشاورزی پشت سد منجیل در مقایسه با سال گذشته به حدود یک سوم رسیده و معنا و مفهوم این خبر آن ها نشان داد که کشاورزی و به ویژه برنج کاری استان در فصل زراعی کنونی با بحران و تنش آبی روبرو است.

در پی کاهش منابع آب زراعی در گیلان ، اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان نیز بر لزوم بیمه اراضی کشاورزی تأکید کرد و در اطلاعیه هایی که از این اداره کل صادرشده بود، کشاورزان را تشویق به بیمه محصولات کشاورزی کردند که این مسئله بدون شک می تواند آرامش کشاورزان را تا حدودی در شرایط کنونی حفظ کند.

اما علیرغم تلاش همه جانبه برای تأمین آب زراعی توسط شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان که شبانه روز نشناخته و عوامل آن ها در تلاش هستند تا با ضرب عملیات به هنگام آب کافی را برای شالیزارها تهیه کنند، برخی از کشاورزان همچنان از نرسیدن آب زراعی به اراضی خود گله مندند و این موضوع تنها معطوف به یک منطقه و شهرستان خاص نیست.

البته در پایش های مستمری که آب منطقه ای گیلان در اراضی مورد اعتراض کشاورزان داشته و ویدیوهایی که گرفته شده، نشان می دهد که مدیریت صحیح بهره وری از آب در سطح اراضی شالی کاری وجود نداشته است که نمونه آن در ویدیو زیر قابل مشاهده است.

 



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان