ساسان کفایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر اینکه مدیریت پسماند عفونی مراکز درمانی خصوصی قابل پذیرش برای مجموعه محیط زیست استان نیست افزود: به خصوص پس از شیوع ویروس کرونا به دلیل افزایش زباله های بیمارستانی و درمانی ، این پسماندها نیازمند مدیریت بهتری هستند.
وی ادامه داد: حدود ۲۵ درصد پسماندهای پزشکی مراکز درمانی بخش خصوصی استان فاقد برنامه مدیریت پسماندهای عفونی است و به همین دلیل وضعیت پسماند عفونی این مراکز مورد رضایت ما نیست.
مدیرکل محیط زیست مازندران وی اظهار داشت: معضل اصلی مدیریت پسماند پزشکی بویژه در رشت، مراکز درمانی خصوصی یا نیمه خصوصی است که باید بطور کامل پسماند عفونی تولیدی خود را بی خطر نمایند که متاسفانه تابحال این مسئله انجام نگرفت.
کفایی گفت: بر همین اساس مقرر شده است مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی، برای دریافت مجوز نسبت به ارائه برنامه مدیریت پسماندهای پزشکی اقدام نمایند.
بحران زباله های بیمارستانی یا به اصطلاح عفونی چندسالی است که فصل تازه ای از زخم کهنه معضلات زیست محیطی حوزه پسماند را در کشور به خصوص استان های شمالی گشوده است. این معضل برای استان گیلان به عنوان یکی از حساس ترین زیست بوم های کشور دغدغه ای ویژه محسوب می شود که تا کنون به شرایط مورد پذیرش نرسید.
علاوه براین بحران زباله و جاخوش کردن آن در پیشانی سرسبز استان گیلان زخمی همیشه تازه است که طی سالهای اخیر با افزایش پنج برابری اعتبارات دولت در حوزه پسماند و همچنین همراهی مردم، فصل تازه ای برای حل این بحران قدیمی گشوده شده است.
در جنگل های سرسبز منطقه سراوان شهرستان رشت مرکز استان گیلان، بیش از سه دهه است که انبوهی از زباله انباشته شده و ارتفاع دفن در آن حتی به ۹۰ متر هم رسیده است و روزانه ۱۰۰۰ تن زباله به این منطقه منتقل می شود.
بر اساس آمارها، روزانه ۲ هزار تن زباله در مناطق شهری و روستایی گیلان تولید می شود و بیشترین تولید زباله،مربوط به کلانشهر رشت می باشد و در ایام گردشگری با ورود مسافران به گیلان، هر روز حدود ۵۰۰ تن به میزان تولید زباله در استان افزوده می شود.