به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، افزایش دمای این روزهای گیلان در کنار قطعی های مکرر و روزانه برق به صورت نوبتی و خارج از نوبت به ابر چالش مردم تبدیل شده است.
مردم در گفت وگوهایی که با فارس در فضای حقیقی و مجازی دارند قطعی مکرر برق را از بزرگ ترین مشکلات خود برشمرده و خواهان رفع این مطالبه به حقشان هستند.
گفته شده علاوه برافزایش مصرف برق در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تولید انرژی برق نیز به سبب کاهش منابع آب و تولید انرژی، کاهش یافته است.
تولید کم انرژی برق و افزایش مصرف آن علاوه بر اینکه خاموشی های مکرر را در پی داشته موجب سلب آسایش مردم شده است.
شرکت برق خاموشی ها را دو ساعت برای مناطق مختلف در نظر گرفته اما برخی از شهروندان مدعی هستند برقشان در طول شبانه روز چندین نوبت و به صورت طولانی قطع می شود. شرکت برق نیز معتقد است برق مناطق تنها دو ساعت قطع می شود اما چون اغلب وسایل برقی در مدار هستند، به محض برقراری جریان برق، شوک بزرگی به شبکه و تجهیزات آن وارد می شود که بعضاً به زیرساخت ها نیز آسیب جدی وارد می شود.
نکته بسیار مهم اینکه مشترکان باید در مصرف برق بسیار رعایت کنند چراکه اگر مصرف برق بیش ازحد بالا برود شبکه خودکار از مدار خارج می شود به گونه ای که برای برقراری مجدد جریان برق حداقل ۷۲ ساعت زمان لازم است؛ ازاین رو هست که شرکت برق ناچارا به سمت خاموشی های نوبتی رفته است.
شرکت برق برای رفع مشکلات خاموشی های خارج از نوبت بندی و در صورت بروز حوادث نیز اعلام کرده که مشترکان می توانند از دو طریق مراجعه به سامانه برق من و سامانه ۱۲۱ اقدام کنند؛ این در حالی است که بسیاری از مشترکان برنامه برق من را در تلفن همراه خود نصب ندارند و علاوه بر آن ارتباط تلفنی با ۱۲۱ نیز در شرایط بحرانی و قطعی های گسترده بسیار سخت است.
البته باید در نظر داشت که سقف تولید برق در کشور ۵۸ هزار مگاوات هست و این در حالی است که طی روز گذشته ایرانیان ۶۲ هزار مگاوات برق مصرف کردند که در چنین شرایطی تنها راه ممکن خاموش کردن های اجباری است.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه استان گیلان برخلاف برخی از استان های صنعتی کشور که برق موردنیاز را با کنترل برق مصرفی صنایع بزرگ تأمین می کنند، تنها مجبور است با خاموش کردن برق مشترکان خانگی، بین تولید و انتقال و همچنین مصرف برق تعادل ایجاد کند.
علاوه بر کنترل مدیریت مصرف برق مشترکان خانکی، شرکت توزیع برق گیلان، برق ۴۰ دستگاه اجرایی پرمصرف را نیز قطع کرده است و این در حالی هست که با پیشنهاد این شرکت و موافقت استاندار گیلان، عقب کشیدن ساعت اداری و اعمال تغییرات در آن نیز توانسته صرفه جویی ۵۰ مگاواتی برق را به همراه داشته باشد.
اکنون بیم آن می رود که با پیش بینی وضعیت جوی غالباً پایدار برای گیلان و افزایش تدریجی دما در استان که احتمال به یقین نیروگاه های برق آبی نیز از مدار خارج می شوند، پایداری برق در استان بسیار بغرنج و به مراتب مشقت بارتر از وضعیت کنونی خواهد شد.
مصرف بالا و غیرقابل کنترل برق در گیلان و فقدان زیرساخت مناسب و مکفی برای تولید حداقلی و کف مصرف برق در این استان نشان می دهد، گیلان بحرانی باید بیشتر موردتوجه دولتمردان قرار بگیرد.
وضعیت کنونی برق نه تنها در گیلان بلکه در کشور آن قدر بحرانی است که می توان باکمی انصاف دریافت که دولت به تنهایی قادر به تولید و انتقال و ایجاد تعادل در مصرف نیست بلکه این مردم هستند که می تواند با بهینه مصرف کردن و با کاهش حداقلی در آن سهم به سزا در تأمین برق موردنیاز هم وطنان و گیلانیان داشته باشند.
تجربه نشان داده که استان هایی نظیر اصفهان به سبب وجود صنایع بزرگ و انعقاد تفاهم نامه های همکاری با شرکت توانیر که نهایتاً با کاهش مصرف انرژی همراه هستند سهم قابل تأمل در تأمین انرژی موردنیاز استان خوددارند در حالیکه همین شرایط برای استان هایی نظیر گیلان و یا مازندران و گلستان به جهت سهم کمتر از ۰.۴ درصدی صنایع از مصرف برق، عملاً کنترل و یا عدم کنترل آن ها نقشی در پایداری و توزیع عادلانه برق ندارد.
انتهای پیام/۳۳۸۹