صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اتمام برداشت محصول بادام زمینی در اراضی زراعی استان گفت: بادامکاران گیلانی امسال این محصول را در ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از مزارع خود کاشته بودند.
او برداشت ۱۰ هزار و ۸۵۰ تنی پیله خشک بادام زمینی به ارزش اقتصادی هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان را پیش بینی کرد و افزود: شهرستان آستانه اشرفیه با سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۹۶ هکتار، قطب اصلی بادامکاری گیلان است.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی گیلان، بادام زمینی در شهرستان های رشت، تالش، رودبار و بندر انزلی نیز کشت می شود.
محمدی تصریح کرد: کشت بادام زمینی همه ساله از اوایل اردیبهشت ماه توسط بادامکاران منطقه انجام می شود؛ برداشت این محصول نیز که از اوایل شهریور ماه آغاز می شود تا مهر ماه ادامه دارد.
او با اشاره به فعالیت حدود ۴ هزار خانوار در زمینه تولید و بهره برداری از محصول بادام زمینی گفت: ۸ کارخانه با ظرفیت تولید هر کدام هزار و ۵۰۰ تن در سال و ۲۰۰ کارگاه سنتی جهت فرآوری این محصول در استان گیلان فعال است.
محصول بادام زمینی به علت داشتن چربی های غیر اشباع و پروتئین بالا، کاهش دهنده خطر بیماری های قلبی و سرطان و آلزایمز است.
این محصول علاوه بر مصرف خوراکی و آجیلی، در تهیه روغن بادام و کره بادام زمینی نیز کاربرد دارد.