جستجوگر خبری شهرستان شفت

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، میزان تولید گوشت قرمز عشایر استان گیلان از ۱۳۱۴ تن در سال ۱۴۰۰ به ۱۴۷۵ تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، صالح محمدی امروز در جلسه شورای عشایری گیلان در سالن الغدیر استانداری با بیان اینکه ترکیب اجتماعی جمعیت ایران متشکل از سه جامعه متمایز شهری، روستایی و عشایری است، اظهار کرد: حیات اجتماعی از دیرباز متاثر از روابط متقابل و توامان جوامع یاد شده بود و در این میان جامعه عشایری همواره نقش بارز و تعیین کننده ای در سرنوشت سیاسی و حیات اقتصادی کشور داشته و دارند.  

وی با اشاره به ویژگی های عشایر گفت: عشایر کوچنده به استناد ماده یک آیین نامه ساماندهی عشایر مصوب سال 1384 به مردمی اطلاق می شوند که حداقل دارای سه ویژگی شامل؛ ساخت اجتماعی قبیله ای، مبتنی بر سلسله مراتب ایلی، اتکای معاش به دامداری و شیوه زندگی شبانی مبتنی بر کوچ باشند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به افزایش میزان تولید گوشت قرمز عشایر استان گیلان از 1314 تن در سال 1400 به 1475 تن در سال 1402 بیان کرد:  عشایر گیلان 204 هزار و 384 راس دام سبک دارند که 23.5 درصد کل دام سبک استان را شامل می شود که سهم عشایر در تولید گوشت و شیر استان نیز به ترتیب 5.2 درصد و دو درصد است. 

محمدی با بیان اینکه  آمار (ثبتی مبنایی) عشایر در قشلاق یک هزار و 598 خانوار (آمار واقعی سه هزار و 770 خانوار) است، افزود:  تعداد خانوار (ثبتی مبنایی) عشایر در ییلاق یک هزار و 642 و آمار واقعی سه هزار و 814 خانوار است. 

وی، عشایر را میراث دار و حافظان ادب، رسوم و سنت های کهن کشور دانست و گفت: عشایر تولیدکنندگان محصولات دامی و کشاورزی سالم و ارگانیک، تولیدات متکی بر منابع در دسترس و داخلی، ایجاد امنیت در مناطق دور افتاده و مرزی کشور هستند. 

انتهای پیام/



نویسنده: newsBot
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان