به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، استان گیلان به دلیل وجود دریای خزر دارای ظرفیت خوبی به لحاظ صادرات محصولات استراتژیک خود به کشورهای حاشیه این دریا و اتحادیه اوراسیا است.
روسیه یکی از کشورهای هدف بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و سالانه بخشی از محصولات و تولیدات داخل خصوصاً کشاورزی به کشور روسیه از طریق استان گیلان و باراندازهای انزلی و آستارا صادرات می شود.
به این منظور هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه به این کشور سفرکرده و در سفر کاری خود به فدراسیون روسیه از کانال ولگا - دن در استان ولگاگراد روسیه بازدید به عمل آورد.
در این بازدید که ماکسیم سویدروف معاون اتاق بازرگانی ولگاگراد، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه را همراهی می کرد، مراحل بالا بردن کشتی به قسمت های بالادست کانال ولگا - دن و پایین کشیدن آن ها به کمک حوضچه های مخصوص به نمایش گذاشته شد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در حاشیه این بازدید در گفت وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه توسعه صادرات به روسیه و ولگاگراد جزو اولویت های صادراتی در کشور است، اظهار کرد: در چند روز گذشته تفاهم نامه ای امضا و در آن تفاهم نامه طرفین متعهد شدند حداکثر تلاش و کوشش خود را برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین دو استان گیلان و ولگاگراد و همچنین رفع موانع موجود به عمل آورند.
هادی تیزهوش همچنین از موزه این کانال بازدید کرد که در آن موزه تاریخ ایجاد این کانال به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش فارس، کانال ولگا - دن که ۱۰۱ کیلومتر طول دارد ساخت آن در سال ۱۹۴۷ شروع و در سال ۱۹۵۲ به پایان رسید. این کانال رابط بین رود ولگا و رود دن در روسیه است. رود ولگا به دریای خزر می ریزد ولی رود دن به دریای آزوف؛ اما به دلیل موقعیت جغرافیایی، سطح رود دن ۲۸ متر بالاتر از سطح ولگا است. کشتی ها که از طریق این کانال، از دن به سمت ولگا حرکت می کنند می بایست پله به پله در کانال ۲۸ متر ارتفاع کم کنند تا به رود ولگا برسند.
کانال ولگا - دن که در واقع دریای خزر را از طریق دریای آزوف به آب های آزاد وصل می کند نقش بسیار قابل توجه ای در نقل و انتقال کالا در این منطقه دارد.
انتهای پیام/۸۴۰۰۷